Jump to content

F1: Nasr lesz Ericsson csapattársa a Saubernél

2014. 11. 06. 10:25

A várakozásokkal ellentétben sem Adrian Sutil, sem Esteban Gutierrez, sem a tartalékpilóta, Giedo van der Garde nem kap lehetőséget 2015-ben a Saubernél. Austinban bejelentették, hogy az istálló egyik versenyzője jövőre Marcus Ericsson lesz, ma pedig az is kiderült, hogy Felipe Nasr lesz a svéd pilóta csapattársa.

Nasr 2014-ben a Williams tesztversenyzőjeként már belekóstolhatott a királykategóriába, hiszen több pénteki szabadedzésen is részt vett (legutóbb épp az Amerikai Nagydíj alkalmával), miközben a GP2-ben a bajnoki címért harcolt. Noha a végső győzelem Jolyon Palmeré lett, a fiatal brazil is fel tudta kelteni a csapatvezetők figyelmét, hiszen eddig – 22 futam alatt – négy győzelmet és öt további dobogós helyezést szerzett, két versennyel a szezon vége előtt pedig második a pontversenyben. A 22 éves tehetség eddig pályafutása során több bajnoki címnek is örülhetett: 2009-ben a Forma-BMW európai szériájában hódította el az elsőséget, 2011-ben pedig a Brit Forma-3-ban.

„Évek óta figyelemmel követjük Felipe pályafutását és meg vagyunk győződve arról, hogy megérdemli ezt a Forma-1-es lehetőséget, hiszen szép sikereket ért el a nevelőszériákban.” – nyilatkozta a Sauber csapatvezetője, Monisha Kaltenborn. „Boldogok vagyunk, hogy jövőre ő is csapatunk versenyzője lesz. Szerződtetése egyet jelent azzal, hogy Brazíliai 2015-ben még egy tehetséges, fiatal pilótával képviselteti magát a sportban. A Banco do Brasil Felipe egyik kiemelt partnere; örömmel vettük tudomásul, hogy egy ilyen fontos cég is támogatta őt abban, hogy megtegye ezt a számára rendkívül fontos lépést. Ezt a partnerséget is várjuk.”

Maga Nasr így nyilatkozott: „Megegyeztem a Sauberrel, ez pedig egy meglehetősen fontos lépés a pályafutásomban. Ebben a felejthetetlen pillanatban hálával tartozom azoknak, akik folyamatosan támogattak engem – a családomnak, a barátaimnak, a szponzoraimnak, a csapatoknak, melyeknél eddig versenyeztem és a hazámnak! Ma valóra vált az álmom. A Saubernél olyan nagy nevek debütáltak, mint Felipe Massa, Kimi Räikkönen, Robert Kubica vagy Sebastian Vettel, szóval büszke vagyok arra, hogy én is részese lehetek ennek a családnak. Idén egy remek évet tölthettem el a Williamsnél, ahol hasznos tapasztalatokat szereztem és felkészültem a Forma-1-re.”

Nasr szerződtetésével az is biztossá vált, hogy a svájciak teljesen új pilótapárossal vágnak neki a 2015-ös szezonnak. Azt egyelőre nem tudni, mi lesz Esteban Gutiérrez és Adrian Sutil sorsa, a mexikói azonban a hírek szerint a két kiscsapat egyikénél találhat menedéket – ennek természetesen elengedhetetlen feltétele az, hogy a sereghajtók új befektetőket találjanak – a német pedig egy a következő évad kihagyása után a Haas pilótája lehet. A 2016-ban debütáló amerikai csapat ugyanis mindenképpen szeretne egy tapasztalt versenyzőt szerződtetni, Sutil pedig 127. Forma-1-es megmérettetésére készül – tehát ő is a rutinosabbak közé tartozik.

(fp)

(fotó: grandprix247.com, forrás: motorsportak.hu/sportrajongo.hu)