Jump to content

F1: Alonso hamarosan megérkezhet a McLarenhez

2014. 11. 03. 15:38

Már csak az utolsó részleteket kell tisztáznia Fernando Alonsónak és a McLarennek, ha ez megvan, a spanyol hivatalosan is a wokingiak versenyzője lesz 2015-től, ahol nagy valószínűség szerint Jenson Buttont váltja. – állítja belső forrásokra hivatkozva a BBC.

Hiába várták egyesek, hogy a Ferrari bejelentést tesz Austinban jövő évi versenyzőpárosáról, így Fernando Alonso távozásáról, erre most sem került sor. Egyes források szerint csak a szezon végeztével fog tisztázódni a spanyol és az olasz istálló helyzete, a felek ugyanis továbbra is a 2016 végéig érvényes szerződés felbontásának részleteiről vitáznak.

Egyre valószínűbb, hogy Alonso a McLarennél köt ki 2015-ben. A BBC legalábbis arról számolt be, hogy közel a végleges megállapodás. „Alonso és a McLaren a tárgyalások során még nem tisztázta teljesen az új szerződés végső részleteit, de belső források azt mondják, hogy most már az lenne a sokkoló meglepetés, ha a 33 esztendős versenyző nem írna alá hozzájuk.” – írja a brit lap.

Alonso a hírek szerint eredetileg mindenképpen csak egyetlen szezont akart vállalni az egyelőre bizonytalan jövőjű csapatnál (kérdéses, mennyire lesz erős a Honda-motor első évében) és meg akarta hagyni a lehetőséget arra, hogy 2016-ban szabadon távozhasson. Hogy hova? Például a Mercedeshez, ahol viszont nem biztos, hogy lesz esélye. Lewis Hamilton ugyanis kész hosszabbítani jelenlegi csapatával.

Alonso éppen ezért állítólag már hajlandó két plusz egyéves szerződést aláírni a wokingiakkal: azaz 2016 végéig a csapatnál maradna és adott esetben még egy évvel hosszabbíthat is. Eric Boullier, a wokingiak versenyigazgatója egyelőre csak azt erősítette meg, hogy folynak az egyeztetések a spanyollal. „Hogy érkezik-e? Nem tudom. Fernando a tárgyalások során nagyon motiváltnak tűnt és az volt a benyomásom, hogy ő lenne a megfelelő ember az újrakezdéshez.”

A McLarennél ezzel egy időben egyre valószínűbbnek tűnik, hogy a spanyol versenyző kedvéért Jenson Buttont állítják félre. A brit versenyzőről az elmúlt hetekben az a hír járta, hogy ha nem kap új szerződést a csapattól, Mark Webberhez hasonlóan a hosszú-távú autóversenyzés világában folytatja pályafutását, a Porschénál. A mezőny legtapasztaltabb versenyzője idén nem nyújt rossz teljesítményt. Újonc csapattársa, Kevin Magnussen ugyan az időmérők tekintetében kilenc-nyolcra vezet ellene, 2009 bajnoka viszont jóval több pontot gyűjtött, mint a gumikezelési problémákkal küzdő dán: itt 94-53 az állás.

(fp)

(fotó: parameter.sk, forrás: motorsportal.hu/sportrajongo.hu)