Jump to content

Hamilton volt a leggyorsabb pénteken Austinban

2014. 11. 01. 08:06

Lewis Hamilton az első szabadedzésen három tizeddel, a másodikon csupán három ezreddel előzte meg csapattársát, Nico Rosberget. délelőtt a McLaren, délután a Ferrari látszott erősebbnek a Circuit of the Americason.

292 ezred választotta el egymástól a Mercedes két pilótáját az első gyakorláson Austinban, mögöttük Jenson Button végzett. A McLaren eredményes nyitányát Kevin Magnussen tette teljessé az ötödik legjobb idővel, a negyedik helyen Daniil Kvyat (!) zárt.

Két tartalékversenyző ült autóba délelőtt, mindketten a legjobb tíz között végeztek: Felipe Nasr (Williams) a nyolcadik, Max Verstappen (Toro Rosso) pedig tizedik lett. Daniel Ricciardo műszaki gondok miatt mindössze öt kört tudott megtenni az első szabadedzésen.

A Lotus Austinban tesztelte az új (a Mercedes és a Ferrari megoldásához hasonló) orrkúpot, az első tréningen Romain Grosjean körözhetett az így felszerelt autóval. Ezzel együtt is újfent pocsék péntekje volt az istállónak, megpördülések, kicsúszások és technikai gondok hátráltatták őket.

Hamilton egy hajszállal (3 ezred) délután is gyorsabb volt Rosbergnél, de a brit edzése nem sokkal leggyorsabb köre után hidraulikai hiba okán idő előtt véget ért. Fernando Alonso lett a harmadik, hátránya egy másodperc fölötti volt, de a Ferrari jó tréninget zárt, Kimi Raikkonen hatodik lett a második szabadedzésen.

Délelőtt Ricciardo, délután Sebastian Vettel neve szerénykedett a lista legalján, a német technikai problémák mellett nem futott időmérő szimulációt (bár részt fog venni a szombati kvalifikáción, vasárnap motorbüntetés miatt mindenképpen a boxból indul).

A gyakorlások végén a mezőny egységesen tesztelte az új virtuális biztonsági autós rendszert.

(fp)

(fotó: express.co.uk, forrás: sportrajongo.hu)