Jump to content

F1: Rosberg elhappolta a pole-t Hamilton elől

2014. 11. 01. 20:33

Hiába volt mindhárom szabadedzésen a legjobb Lewis Hamilton Austinban, az időmérő edzésen Nico Rosberg jelentősnek mondható, négytizedes előnnyel szerezte meg a pole pozíciót, ami kulcsfontosságú lehet a világbajnoki címért folytatott küzdelemben.

Mindössze 18 autó vett részt az austini kvalifikáción, a Caterham és a Marussia sem áll rajthoz a hétvégén. Az időmérő első két részében így 4-4 pilóta esett ki, a Q1-ben Jean-Eric Vergne, Esteban Gutierrez, Sebastian Vettel (ő majd a boxból indul a futamon) és Romain Grosjean, a Q2-ben pedig Pastor Maldonado, Sergio Perez, Nico Hülkenberg és Daniil Kvyat.

A két Mercedes-nek nem volt ellenfele az Egyesült Államokban sem, Hamilton és Rosberg között dőlt el a rajtelsőség kérdése, utóbbi javára. A Williams-eké lesz a harmadik sor (Valtteri Bottas-Felipe Massa sorrendben), mögöttük Daniel Ricciardo, Fernando Alonso, majd a két McLaren (Jenson Button és Kevin Magnussen), Kimi Raikkonen és a meglepően jól teljesítő Adrian Sutil következik a Sauberrel.

Az időmérő után bejelentették, hogy Marcus Ericsson a Sauber pilótája lesz 2015-ben.

(fp)

(fotó: gettyimages.com, forrás: sportrajongo.hu)