Jump to content

WTCC: Chilton megtörte a Citroenek sorozatát

2014. 10. 05. 09:58

Gianni Morbidelli magyarországi diadala után Tom Chilton szerzett győzelmet a Chevroletnek a pekingi első futamon, Mullert és Lopezt megelőzve. Michelisz Norbi nagy csatákat vívott és végül hatodik lett.

Az első verseny rajtját Tom Chilton várhatta az élről, Michelisz Norbi a hatodik pozícióban állt. Sebastien Loeb elment ugyan a magyar pilóta mellett, de Norbinak is sikerült lehagynia Gianni Morbidellit az indulásnál.

Az olasz visszavette a pozícióját, és a Zengő Motorsport versenyzőjét már a Ladák támadták, amikor – Dusan Borkovic és Rene Munnich balesete miatt – beküldték a biztonsági autót. Az újraindítás után Morbidelli és Norbi is Loeb elé került, az edzéseken remeklő Tiago Monteiro pedig feladni kényszerült a küzdelmet.

Az élen Tom Chilton kényelmes előnnyel vezetett a világbajnoki esélyei életben tartásáért küzdő Yvan Muller előtt, Norbi pedig a hatodik helyet próbálta tartani két Citroennel, Loebbel és a kínai Ma-val szemben. Öt körrel a leintés előtt Gabriele Tarquini is a boxba hajtott, ahol Tom Coronel autóját is szerelték.

Ma Qing-Hua is csatlakozott a kiesők közé, Tom Chilton pedig megnyerte a futamot (ez volt mindössze a második olyan verseny idén, amelyen nem Citroen-pilóta győzött). Yvan Muller lett a második, Jose-Maria Lopez pedig a harmadik, Michelisz Norbi a hatodik helyen, Morbidelli és Loeb mögött ért célba.

(fp)

(fotó: automobilsport.com, forrás: sportrajongo.hu)