Jump to content

Hamilton nyert az esőben, Bianchi súlyos balesetet szenvedett

2014. 10. 05. 10:14

A japán verseny elején és végén is előkerült a piros zászló, a futamot Lewis Hamilton nyerte meg Rosberg és Vettel előtt. Jules Bianchit kórházba szállították egy súlyos baleset után, jelen pillanatban még nem tudunk részleteket az állapotáról.

Vasárnapra megérkezett az eső Suzukába. A mezőny a Safety Car mögött indult útnak, a körülmények nehézségét jól mutatta, hogy Marcus Ericsson a lassú tempó ellenére is kipördült. A második kör végén piros zászlóval félbeszakították a körözést.

A szünet után ismét a biztonsági autó vezette fel a pilótákat. Fernando Alonso Ferrarija néhány kanyar megtétele után megadta magát. A versenyt a tizedik körben engedték el és kisvártatva a teljes mezőny a boxba hajtott átmeneti esőgumikért.

A két Red Bull levadászta a Williams-eket, Daniel Ricciardo és Sebastian Vettel összesen három külső ívről bemutatott, gyönyörű előzést produkált. Hamilton egy darabig tisztes távolságból követte csapattársát, majd amikor már lehetett használni az állítható hátsó szárnyat, közelről támadta Rosberget.

A huszonkilencedik körben Hamilton külső ívről került Rosberg elé és rövid idő alatt tetemes előnyt autózott ki.

Adrian Sutil belecsúszott a gumifalba, majd amikor az összetört Saubert le akarták vontatni a bukótérből, ismét bejött a biztonsági, valamint az orvosi autó is. Később derült ki, hogy Jules Bianchi is balesetet szenvedett ugyanott. Az első információk szerint a francia pilóta a mentés végző traktor alá csúszott. A futamot ismét félbeszakították, és már nem indították újra.

Az ötvenhárom körös helyett csak negyvenhét körös futamot Lewis Hamilton nyerte Nico Rosberg és Sebastian Vettel előtt. Ricciardo, Button, Bottas, Massa, Hülkenberg, Vergne és Perez szerzett még pontot. Hamilton előnye tíz pontra nőtt Rosberggel szemben.

(fp)

(fotó: gas2.org, forrás: sportrajongo.hu)