Jump to content

Rosberg indulhat az élről Suzukában

2014. 10. 04. 08:30

Nincs ellenfele a két Mercedes-nek Suzukában, Nico Rosberg visszavágott Lewis Hamiltonnak az előző két időmérőért és behúzta a pole pozíciót. Az „Ezüstnyilak” mögött a Williams-ek sorakoznak, a Red Bull nem volt versenyképes szombaton.

A szombati harmadik szabadedzésen Nico Rosberg volt a leggyorsabb, csapattársa, Lewis Hamilton viszont kicsúszott. A magyar idő szerint hajnalban történt bejelentés után, mely szerint Sebastian Vettel távozik a Red Bulltól a Ferrarihoz, szinte másodlagossá vált az, ami a suzukai pályán zajlott.

A Q1-et Hamilton nyerte, a két Red Bull csak a tizennegyedik-tizenötödik pozícióban jutott tovább, kiesett a két Lotus, Pastor Maldonado és Romain Grosjean, őket a kiválóan futó Marcus Ericsson, Jules Bianchi, Kamui Kobayashi és Max Chilton követi. Rosberg átvette a vezetést a Q2-ben, búcsúzott Jean-Eric Vergne, Sergio Perez, Daniil Kvyat, Nico Hülkenberg, Adrian Sutil és Esteban Gutierrez.

A végjátékban a két Mercedes, a két Williams, a két Ferrari, a két McLaren és a két Red Bull vehetett részt. Nico Rosberg megőrzött szűk két tizedet az előnyéből, így ő indulhat az élről a holnapi versenyen, amelyet a jelenlegi tervek szerint az eredeti időpontban rajtoltatnak majd. Hamilton a második, mögötte a két Williams, Valtteri Bottas és Felipe Massa végzett. Fernando Alonso az ötödik, Daniel Ricciardo a hatodik, jön a két McLaren, Kevin Magnussen és Jenson Button, Sebastian Vettel és Kimi Raikkonen egészíti ki a legjobb tizet.

(fp)

(fotó: f1zone.net, forrás: sportrajongo.hu)