Jump to content

F1: Vettel távozik, kezdődik a pilótakeringő

2014. 10. 04. 05:18

Szuzukában magyar idő szerint ma hajnalban jelentette be a Red Bull istálló, hogy hat év után elválnak az útjai Sebastian Vettellel. A német versenyző a hírek szerint a Ferrarinál folytatja a karrierjét, őt pedig az orosz Danyiil Kvjat pótolja majd a Red Bullnál.

Pletyka szintjén azért az idény közben lehetett már hallani, hogy Sebastian Vettel jövője a Red Bullnál nem 100%-ig biztos, de ezt a legtöbben elintézték azzal, hogy a nem túl sikeres szezon miatt röppent csak fel a német távozása. Szuzukában azonban maga a Red Bull jelentette be, hogy a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel elhagyja a csapatot, ráadásul úgy, hogy élő szerződése van. A Milton Keynes-i istálló vezetői ugyanakkor - talán a közös sikerekre való tekintettel - azt is bejelentették, hogy nem gördítenek akadályt Vettel távozása elé, aki a következő idénytől a Ferrarit erősíti majd.

Az olasz csapat ugyanakkor nem jelentette be Vettel érkezését, ettől függetlenül a német 100% bizonyossággal ott folytatja, csapattársa pedig Kimi Räikkönen lesz. Ami a Red Bullt illeti, Vettel helyére az orosz Danyiil Kvjat jön, ezzel pedig az is eldőlt, hogy Fernando Alonso a McLaren versenyzője lesz, ám hogy onnan ki távozik, az még kérdéses, de gyaníthatóan Jenson Button.

Az F1-ben igazán komoly változások a csapatok összeállítását illetően rég nem történt, ám ezúttal igazán komolyan beindult a pilótakeringő, hivatalos bejelentések és megerősítések az elkövetkezendő órákban, napokban várhatóak.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:f1fanatic.co.uk;forma1hirek.hu)