Jump to content

Jack Miller jövőre a MotoGP-ben!

2014. 09. 21. 10:27

Egészen rendhagyó szerződést kötött a Moto3-as kategória éllovasa: Jack Miller 2015-ben már a MotoGP-ben, tehát a középső géposztályt átugorva, Lucio Cecchinello csapatában, a CWM LCR Hondánál fog versenyezni. Közben az is eldőlt, hogy a KTM Miguel Oliveirát szerződteti a helyére.

Nem gyakran látunk olyat a gyorsasági motoros-világbajnokságon, hogy valaki helyből két kategóriát lépjen, nemhogy felfelé, de lefelé sem. Ekkora bizalmat még Valentino Rossinak és Marc Marqueznek sem szavaztak meg. A 19 éves Jack Millerrel viszont ez fog történni, kérdés, hogy jót tesz-e neki ekkora váltás?

Miller szerződtetése egyben azt is jelenti, hogy a CWM LCR Honda, az együttes fennállása óta először, két motort fog indítani a királykategóriában. A csapat már korábban leigazolta a jelenleg a Ducatinál versenyző Cal Crutchlow-t.

Nem sokkal ezután a bejelentés után az is kiderült, hogy az ausztrál helyét Miguel Oliveira veszi majd át a Red Bull KTM Ajo-nál. Oliveira jelenleg második évét tölti a Mahindránál a Moto3-ban, idei legjobb eredménye egy Hollandiában megszerzett harmadik pozíció.

(fp)

(fotó: speedcafe.com, forrás: sportrajongo.hu/p1race.hu)