Jump to content

Hamilton nyert, Rosberg kiesett Szingapúrban

2014. 09. 21. 16:30

Lewis Hamilton magabiztos vezetéssel győzött a szingapúri éjszakában a Red Bull duója előtt. Tehette, Nico Rosberg ugyanis már a rajtnál elszállt technikai hiba miatt. A város hű maradt a „hagyományaihoz”, most is pályára gurult a Safety Car.

A rajt előtt Nico Rosbergnek problémái akadtak, a pontversenyt vezető német pilóta Mercedes-ében előbb kormányt kellett cserélni, majd ott ragadt a rajtrácson. A felvezető körben Kamui Kobayashi is kiesett. Az indulásnál Fernando Alonso egészen a második helyig lépett előre, de az első féktávnál kicsúszott, egy helyet vissza kellett adnia.

Lewis Hamilton megőrizte a vezetést, mögötte sormintát alkottak a Red Bullok és a Ferrarik, valamint a Williams-ek és a McLarenek, Vettel, Alonso, Ricciardo és Raikkonen, illetve Massa, Button, Bottas és Magnussen sorrendben. Rosberg versenyben maradt, de a kijelzője nem működött és az autója sem működött százszázalékosan.
Felipe Massának sikerült Kimi Raikkonen elé kerülnie az első kerékcserék után. Nico Rosberg helyzetén megpróbáltak javítani a boxkiállásnál egy újabb kormánycserével, de a Mercedes ismét nem akart beindulni, így Rosberg is feladta a versenyt.

Tegnap Romain Grosjean, ma a meglepő módon szemüveget viselő Esteban Gutierrez vette idegesen tudomásul autójának meghibásodását, a mexikói a kiszállás után dühödten vágta falhoz a kesztyűjét, majd rúgott bele az egyik berendezési tárgyba. Húsz körrel a leintés előtt a másik Sauber, Adrian Sutil is kiesett. Alonso a második kiállásnál megelőzte Vettelt.

Szingapúri nagydíj nem múlhat el Safety Car-fázis nélkül, ezúttal Sergio Perez leszakadó vezetőszárnya miatt kellett beküldeni a biztonsági autót – Perez Sutillal akadt össze. Hamilton az 52. kör végén tudta le utolsó kerékcseréjét, a brit csak a második helyre tért vissza Vettel mögé, de bő egy körrel később megelőzte a négyszeres világbajnokot, közben Jenson Button is csatlakozott a kiesőkhöz.

Hamilton magabiztosan vezetett, de a második és harmadik hely kérdése még nyitott volt, a dobogós pozíciókért a két Red Bull és Alonso csatázott. Nagyot hajrázott Jean-Eric Vergne, a francia néhány kör alatt Hülkenberget, Raikkonent és Bottas-t is lehagyta.

Lewis Hamilton megnyerte a versenyt az idei legjobb eredményét elérő Vettel és Ricciardo előtt. Alonso lett a negyedik, Massa az ötödik, Vergne a hatodik, Perez a hetedik, Raikkonen a nyolcadik, Hülkenberg a kilencedik és Magnussen a tizedik. Bottas az utolsó körben lemaradt az elkopó abroncsok miatt. Hamilton győzelmének és Rosberg nullázásának köszönhetően három ponttal átvette a vezetést a bajnokságban.

(fp)

(fotó: autosport.com, forrás: sportrajongo.hu)