Jump to content

Hamiltoné a pole pozíció Szingapúrban

2014. 09. 20. 16:10

Az idény legszorosabb időmérő edzésén Lewis Hamilton hét ezreddel verte meg csapattársát, Nico Rosberget, utánuk a két Red Bull, Daniel Ricciardo és Sebastian Vettel következik. Bár a tréning nagy részében erősnek tűnt a Ferrari, végül csak az ötödik és a hetedik pozíció maradt a „vörösök” számára.

A harmadik szabadedzés alapján reménykedhetünk abban, hogy Szingapúrban nem csak a Mercedes-ek pályázhatnak a pole pozícióra, hiszen ismét Fernando Alonso volt a leggyorsabb Daniel Ricciardo és Nico Rosberg előtt. Pozitív meglepetés Jean-Eric Vergne negyedik helye, Lewis Hamilton viszont csak hatodik lett.

Egy apróbb hibával kezdődött Rosberg kvalifikációja, a német kivezette az autóját a bukótérbe, a Mercedes nem sérült meg. Később Romain Grosjean is hasonlóan járt, a Lotus franciájának a fékekkel akadtak komoly gondjai. Jó régóta nem fordult elő, hogy két Ferrari álljon az élen az F1-ben, de ez megtörtént a Q1-ben: Kimi Raikkonen az első, Fernando Alonso pedig a második helyen végzett. Búcsúzott Adrian Sutil, Pastor Maldonado, Jules Bianchi, Kamui Kobayashi, Max Chilton és Marcus Ericsson.

A két Ferrari tempója a Q2-ben is erős volt, Alonso-t és Raikkonent csak Hamilton és a szekció legvégén Rosberg tudta megelőzni. Kiesett viszont Jenson Button, Jean-Eric Vergne, Nico Hülkenberg, Esteban Gutierrez, Sergio Perez és Romain Grosjean. A végjátékba két Mercedes, két Ferrari, két Red Bull, két Williams, Kevin Magnussen McLarenje és Daniil Kvyat Toro Rosso-ja jutott be.

Az utolsó szakaszban folytatódott az őrület, az amúgy sem szokványos sorrend tovább kavarodott, az első gyorskörök után Massa, Ricciardo, Alonso, Raikkonen, Bottas, Hamilton, Rosberg, Vettel, Kvyat, Magnussen volt az állás. Kimi Raikkonen idő előtt szállt ki a pole pozícióért folytatott küzdelemből, a finn Ferrarijában műszaki hiba jelentkezett. A legvégén hiába futott remek kört Ricciardo, az ausztrált Hamilton és Rosberg is megverte, akik között mindössze hét ezredmásodperc döntött. A két Red Bull sorakozhat fel holnap a második sorba, Alonso csak az ötödik helyig jutott, mögötte Massa, Raikkonen, Bottas, Magnussen és Kvyat következik.

(fp)

(fotó: autosport.com, forrás: sportrajongo.hu)