Jump to content

Alonso nyerte az első edzést Szingapúrban

2014. 09. 19. 14:04

Meglepő vagy sem, Fernando Alonso nyitott az élen Szingapúr utcáin. A spanyolt a Mercedes párosa, Lewis Hamilton és Nico Rosberg követi.

A Ferrari kétszeres világbajnoka volt a leggyorsabb az első szabadedzésen Szingapúrban, ideje 1 perc 49 másodperc és 56 ezred volt, mögötte Hamilton és Rosberg következik. Az „Ezüstnyilak” hátránya nagyjából másfél tizedmásodperc volt Alonso mögött.

Három Renault-motoros autó zárt a negyediktől a hatodik helyig, sorrendben Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo és a remek eredményt elérő Jean-Eric Vergne. Kimi Raikkonen, Jenson Button, Daniil Kvyat és Sergio Perez végzett még a legjobb tízben.

Kisebb-nagyobb technikai zűrök most is hátráltattak egyeseket: Esteban Gutierrez sokáig vesztegelt a boxban, Raikkonennek a fékje kapott lángra, Vettelnek ismét leállt az autója az edzés végén, de a legkülönösebb nehézséggel Rosberg szembesült, akinek a tréning elején lazult ki az egyik visszapillantó tükre.

Szinte megszokott, hogy a Williams nem kezdi erősen a hétvégét, így volt ez most is: Felipe Massa csak a tizenharmadik, Valtteri Bottas pedig csak a tizenötödik időt érte el. Valószínűleg a grove-i istálló javítani fog a második gyakorláson, amely magyar idő szerint délután fél négykor kezdődik.

(fp)

(fotó: twitter, forrás: sportrajongo.hu)