Jump to content

Michelisz top 10 – 2. A suzukai győzelem - Videó!

2014. 09. 17. 13:03

Soha korábban és azóta sem teljesített olyan elegáns és fölényes versenyt Michelisz Norbi, mint tavaly Japánban. A második futamot leszámítva hiba nélküli hétvége minden magyar autósport-rajongó számára különleges élmény volt.

A diadalmenet már az időmérő edzésen megkezdődött, ahol Michelisz mindenkit megelőzve, egyedüliként teljesítve 53 másodpercen belüli köridőt, megszerezte a pole pozíciót. A magyar pilótánál másnap a bemelegítésen sem akadt gyorsabb versenyző.

Michelisz számára meglehetősen unalmasan alakult az első suzukai verseny: a rajtnál hibátlanul jött el, fokozatosan építette fel előnyét, a csaták mögötte zajlottak, magabiztosan nyerte meg a futamot. Norbi Gabriele Tarquini után a második versenyzővé vált, aki három különböző márkával tudott nyerni (Seat, BMW, Honda). A harmadik helyen befutó Yvan Muller egyébként ekkor biztosította be negyedik vb-címét.

A második futamon, amely a WTCC 200. versenye volt, Michelisz és Muller sem ünnepelhetett, összeakadtak egymással az indulásnál, Tom Coronel söpörte be a győzelmet.

A videón az első verseny befutója és Michelisz Norbi nyilatkozata látható.

(fotó: automobilsport.com, forrás: youtube.com)