Jump to content

Rossi bánja a kitérőt a Ducatinál

2014. 09. 12. 08:28

Valentino Rossi 2010 végén hagyta ott a Yamahát és két évig versenyzett a Ducati színeiben. 2013-as visszatérése mérsékelten volt sikeres: egy futamgyőzelem és néhány dobogó. Idén már jobb a helyzet, bár a „Doktor” nyerni még nem tudott, de sűrűbben végez a legjobb három között.

Valentino Rossi meglepő nyíltsággal beszélt a korábbi yamahás évekről, majd az átigazolásáról. „Hiba volt átigazolnom a Ducatihoz csak azért, mert bosszús voltam a Yamahára. Ennek oka az volt, hogy miután 2004-ben és 2005-ben megnyertem velük a világbajnokságot, a sok-sok szenvedős év után a Yamaha úgy döntött, hogy egy nagyon erős csapattársat hoz mellém és ez nagyon idegesített. De most már rájöttem, hogy tévedtem. Már csak azért is, mert a Yamaha boxában mindig egyenlő bánásmódban részesítettek minket.”

Ezt követően a csapattársával való viszonyáról faggatták a „Doktort”. „Soha nem volt egyetlen vitám sem Lorenzo-val. Nagy ellenfelek vagyunk, de jól kijövünk egymással. Remek a légkör a csapatban annak ellenére is, hogy riválisok vagyunk.”

A kérdésre, hogy mi változott a 2013-as idény óta, Rossi így felelt: „Először is, a legjelentősebb dolog, amiben fejlődtem tavaly óta, az a fékezés. Sokat dolgoztam a stílusomon is: egy év után igyekeztem változtatni rajta, hogy modernebb legyen, és jobban alkalmazkodjon az új gumikhoz, amelyeknek kisebb a tapadása a szélükön. Most sokkal jobban kell használnod a tested, és jobban kell mozognod, amikor bedőlsz.”

Bár Marc Marquez dominanciája árnyékot vet 2014-re, a „Doktornak” maradtak még céljai az idei évvel kapcsolatban. „Nagy kihívás áll előttünk a szezon végéig, ugyanis most megelőzöm Jorge-t a bajnokságban, de egyértelműen fel akar majd zárkózni és egyre erősebb lesz. Egyúttal pedig meg kell próbálnunk megverni a Hondákat is. Pedrosa nincs túl messze az összetettben. Ezek most a fő célok. Elégedett vagyok, de nem százszázalékosan, mert nyernem kellene. Hazudnék, ha ezt megpróbálnám tagadni.”

(fotó: autoevolution.com, forrás: p1race.hu)