Jump to content

Wittmann a végső győzelem kapujában

2014. 09. 11. 11:45

Marco Wittmann, a BMW másodéves pilótája óriási léptekkel halad a DTM bajnoki címe felé, miután megnyerte az előző két futamot (Spielberg, Nürburgring). A német akár már a hétvégi Lausitzringen futott versenyen bebiztosíthatja a titulust.

Marco Wittmann jelenleg hatvannégy pontos előnnyel vezeti a bajnokságot a DTM-ben és már csak Mattias Ekström, Edoardo Mortara és Mike Rockenfeller vehetik el tőle az összetett első helyét. De könnyen lehet, hogy a Lausitzring után már ők sem, hiszen hacsak Wittmann nem veszít tizenöt pontot velük szemben vasárnap, két futammal az idény vége előtt bajnok lesz. Az esetleges holtverseny is őt segítené, hiszen a három üldöző közül egyik sem nyert még idén futamot, míg Wittmann már négynél tart.

Úgy néz ki tehát, hogy 2014-ben csak a második helyért lesz nagy verseny. Az Ekström-Mortara-Rockenfeller trió biztosan nagy harcot vív majd egymással, de Bruno Spengler, Christian Vietoris, Maxime Martin, Adrien Tambay, Augusto Farfus és Timo Glock is huszonöt ponton, azaz egy győzelemnyi távolságon belül van hozzájuk képest.

A Lausitzring előtt körülbelül ugyanazok a kérdések, mint korábban. Vajon ismét a hét futamból ötöt megnyerő BMW diktálja majd a tempót? Vajon az Audi megszerzi végre idei első győzelmét? Vajon a Mercedes mennyire tudja megnehezíteni két riválisa dolgát?

A válaszokat vasárnap délután megtudjuk.

(fotó: ran.de)