Jump to content

Alonso már nem élvezi a Forma-1-et

2014. 09. 09. 09:18

A kétszeres világbajnoknak nincs sok oka az örömre, hiszen idén eddig csak egy kínai harmadik és egy magyarországi második helyet tudhat magáénak, győzni pedig utoljára tavaly, a hazai versenyén tudott. Alonso azonban nem elsősorban az elégtelen teljesítmény miatt érzi rosszabbul magát, mint korábban.

Fernando Alonso elsősorban a V6-os motorok érkezésével és a benzinspórolással indokolja azt, hogy számára is csökkent az élvezeti érték. „Kétségtelen, hogy idén szenved a csapat, de ettől eltekintve is nagyon unalmassá vált a vezetés. A tempó nem elég nagy, az autók túl nehezek, a motorhang eltűnt, tehát ezek már egyáltalán nem azok a körülmények, amelyeket korábban élvezni tudtunk. Nagyon nehéz évünk van és nem a Ferrarira gondolok ezzel, hanem az egész Forma-1-re. Idén már nem élvezem túlságosan.” – nyilatkozta elkeseredetten a spanyol.

Azért maradtak még szórakoztató részei a versenyhétvégéknek Alonso számára: „Továbbra is szeretem az időmérőket, ahol arra törekszünk, hogy a maximumot kipréseljük az autóból, és ennek érdekében a határon vezetjük azt. Ez a része még mindig élvezetes – ilyenkor nem is számít, hogy F1-es autót vagy gokartot vezetünk, hiszen a tudat, hogy mindent kihoztunk a kocsiból, elégedettséggel tölt el – még ha végül így is 1,8 másodperccel elmaradunk a pole-tól. Vannak tehát szórakoztató pillanatai a hétvégéknek, de általánosságban ez az idény egyáltalán nem pozitív számunkra és az egész Forma-1 számára sem.”

Nem valószínű, hogy Alonso nyilatkozatából messzemenő következtetéseket lehet levonni. A spanyol Monza előtt leszögezte, hogy továbbra is a Ferrarinál képzeli el a jövőjét, tehát nem valószínű, hogy jövőre a McLaren-Hondához szerződik. Az viszont érdekes fordulat lenne – a fenti kijelentés nyomán –, ha váratlanul mégis összeszedné a sátorfáját és távozna egy másik szériába.

(fotó: twitter, forrás: formula.hu)