Jump to content

Texasba látogat a Red Bull Air Race

2014. 09. 04. 11:03

A texasi Dallasban (Fort Worth) lesz a hatodik állomása az idei Red Bull Air Race-szezonnak. Folytatódik Paul Bonhomme és Hannes Arch küzdelme a bajnoki címért, mi pedig azért szoríthatunk, hogy Besenyei Péter tovább tudja gyarapítani pontjainak számát.

Igen fordulatosan alakul a visszatérő szezonja a Red Bull Air Race-világkupának. A kétszeres címvédő Paul Bonhomme magabiztosan nyerte meg az évadnyitó abu-dhabi versenyt, utána Horvátországban második lett Hannes Arch mögött, majd többéves mélypontra került Malajziában és Lengyelországban, ahol két ötödik helyet szerzett. Ezt követte a bravúros ascoti győzelem augusztusban, amivel Bonhomme két pontra visszazárkózott Arch-ra.

Az osztrák versenyző az első négy verseny két első és két második pozíciót számlált és toronymagasan vezette az összetettet, de Ascot nagyon balszerencsésen alakult a 2008-as bajnok számára: csak nyolcadik lett. Kettejük párharca nem kevés izgalmat ígér a hátralevő három fordulóra, persze az idén első győzelmét elkönyvelő Nigel Lambet sem szabad még leírni, akinek nyolc pont a lemaradása.

A körülményekhez képest remekül alakul Besenyei Péter szezonja. A magyar fejlesztésű Corvus gép még közel sem működik tökéletesen, időnként felveszi a versenyt a mezőnnyel, máskor viszont a leglassabb. Ehhez képest nagyszerű dolog, hogy Besenyei az elmúlt három alkalommal mindig bejutott a legjobb nyolc közé, mindannyiszor a hetedik helyen végzett. A magyar pilóta hat pontjával jelenleg a tizedik helyet foglalja el a pontversenyben.

(fotó: redbullairrace.com)