Jump to content

F1: a Ferrarinál Ross Brawnt akarják

2014. 09. 02. 14:55

Az idei szezonban a vártnál jóval gyengébben szereplő, a vb-éllovas Mercedestől fényévekkel lemaradó Ferrarinál szívesen látnák viszont az egykori sikerembert, Ross Brawnt. Minderről a csapatvezető Marco Mattiacci beszélt a CNN-nek, ám azt is elmondta, hogy Brawn visszatérésére nagyon kevés esélyt lát.

Ismét összefüggésbe hozták a Ferrarival Ross Brawnt, aki bár hivatalosan is nyúgdíjas éveit tölti, időről időre megfordul valamely istálló mellett, vagy kapcsán. Legújabban a Ferrarival kötik össze a szakember nevét, nem véletlenül, hiszen a maranellói csapat éppen Brawn vezetése alatt élte egyik, ha nem a legfényesebb korszakát. Brawn tavaly vonult vissza, ám a Ferrari csapatvezetője, Marco Mattiacci saját bevallása szerint folyamatosan tárgyal vele egy esetleges visszatérésről.

A Ferrari életében 1997-2006-ig terjedő időszakban technikai vezetőként résztvevő angol szakember hat konstruktőri vb-címhez segítette az olasz alakulatot, ezen kívül Michael Schumacher pályafutása hét világbajnoki címéből ötöt akkor nyert.

"Ross Brawn a Ferrari ikonikus alakja, mindenki szeretné, hogy ismét az istállónál dolgozzon" - mondta a CNN-nek Mattiacci. - Sokszor beszéltünk, volt gyárlátogatáson is, egyszer azért látogatott el hozzánk, hogy kipróbáljon a barátaival néhány utcai Ferrarit."

Mattiacci természetesen tisztában van azzal, hogy Brawn visszatérésére vajmi kevés esély van. Jelenleg James Allison a technikai vezető, és bár egy erős és tapasztalt szakember személyében a segítség jól jönne, a tangóhoz az olasz szakember szerint két ember kell, Brawn pedig úgy tűnik, hogy meg van elégedve a jelenlegi életével, nem hiányzik neki annyira az F1.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:affaritaliani.it)