Jump to content

Moto GP: Silverstone „leg”-jei

2014. 09. 01. 10:36

Az idei első győzelmét arató Alex Rins, a jó pillanatban diadalmaskodó Esteve Rabat és az egy megingás után ismét nyerni Marc Marquez nevei kerülnek be elsősorban a statisztikákba, de a három győztesen kívül is akad kiemelnivaló a MotoGP silverstone-i hétvégéjének három versenyéből.

A hétvége embere: Egyre jobb formában versenyez Andrea Dovizoso a Ducatival. Az olasz márka olasz motorosa egyre többször képes tartani az iramot a Honda és a Yamaha gyári alakulataival, ezt bizonyítja a silverstone-i második rajthely és a versenyen elért ötödik pozíció. Casey Stoner sikerei óta Nicky Hayden és Valentino Rossi sem volt képes visszajuttatni a Ducatit az élre, érdekes lenne, ha ez pont Dovizioso-nak jönne össze.

A legnagyobb bukás: Jonas Folger hibája nemcsak saját, hanem Simone Corsi versenyének is véget vetett. Az olasznak fájdalmai voltak az esés után, de nem sérült meg súlyosan.

A legszebb csata: Könnyed győzelem ígérkezett Mika Kallio számára a Moto2-ben, de a futam végére felért rá a csapattárs, Rabat és Maverick Vinales is. Bár Rabat könnyen lépett át Kallio-n, a finn nem hagyta magát és egy rendkívül kiélezett küzdelmet vívott két ellenfelével. Az összecsapást végül Rabat nyerte meg, Kallio-nak be kellett érnie a második hellyel, Vinales pedig harmadik lett.

A legszorosabb befutó: Sok izgalmas véghajrát nézhettünk végig 2014-ben a Moto3-as géposztályban, de Silverstone-ban még a szokottnál is kisebb különbségek alakultak ki a célban. A győztes Rins 11 ezreddel előzte meg Alex Marquezt, 72-vel Enea Bastianinit és 123-mal a negyedik helyezett Miguel Oliveirát.

(fotó: motogp.com)