Jump to content

F1: Alonso álomfizetésért mehet a McLarenhez

2014. 09. 01. 13:41

Annak ellenére, hogy a Ferrari főnöke, Marco Mattiacci folyamatosan azt hangoztatja, hogy a következő idényre sem változik a csapatösszeállítás, makacsul tartja magát a hír, miszerint Fernando Alonso a McLarennél versenyzik jövőre. Többen úgy tudják, hogy Monzára bejelentést tartogat az olasz istálló, ám Mattiacchi szerint ez nonszensz.

Ugynis a szakember szerint nincs mit bejelenteniük, ezért bejelentés sem lesz. A Ferrari korábban többször is a csapat hazai versenyén jelentett be fontos híreket, ám ezúttal ez nem fog megtörténni, még akkor sem, ha a legnagyobb PR-dobást a monzai futam hozza az istállónak.

Mattiacci szerint a 2015-ös idénynek is az Alonso-Räikkönen párossal vágnak neki, ám az Auto Motor und Sport német szaklap szerint ez távolról sem biztos. Alonso idén szenved a Ferrari volánja mögött és az a fránya harmadik vb-cím sem akar igazán összejönni neki, amiért annak idején a Ferrarihoz igazolt. A spanyol bár 2007-es együttműködésük óta nem ápol túl jó viszonyt Ron Dennisszel a McLaren főnökével, de a Dennis által Alonsónak szánt 32 millió dolláros éves (!) fizetés valószínűleg feloldja majd a felek közti mosolyszünetet.

A pletykák szerint Alonso és Dennis már találkozott egymással, a brit szakember mesélt a kétszeres világbajnoknak a Honda új motorjáról, amely jövőre a McLareneket hajtani fogja. Ugyanakkor Alonso számára veszélyes lehet a váltás, hiszen a Honda hat év után térne vissza a száguldó cirkuszba és a Japánból kiszivárgó hírek alapján egyelőre az új V6-os turbós Honda motor teljesítményben igen csak el van maradva a Mercedestől, igaz ezt elmondhatja magáról a Ferrari is...

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:parameter.sk)