Jump to content

Eddie Jordan a Mercedes vezetőségét hibáztatja

2014. 08. 28. 11:15

Eddie Jordan már a Spa-i dobogón megvédte Nico Rosberget a németet kifütyülő közönséggel szemben, most pedig bővebben is beszélt az esetről. Elmondása szerint nem a pilótákat, hanem a csapatvezetőséget terheli a felelősség a belgiumi koccanás miatt. Az ex-csapatfőnök arra is kitért, hogy egykori alakulatában miként zajlott a hasonló szituáció kezelése.

„Most mindenki Rosberget ütlegeli. Szerintem viszont nem a versenyző, hanem a csapat hibázott. A csapatvezetés elveszítette az uralmat a helyzet és a belső párharcok szabályozása fölött. Ilyesminek nem szabadott volna megtörténnie. Ha a futam ilyen korai szakaszában eljátsszák a kettős győzelem esélyét, a vezetőség bukott meg. A csapat korábban elmulasztotta meghúzni a tiszta határokat.” – vélekedett Jordan, aztán beszélt a Hungaroringen történtekről is.

„Ha korábban nem is, Hamilton budapesti parancsmegtagadása következményekkel kellett volna, hogy járjon. Ezzel Rosberg és Hamilton azt a jelzést kapta, hogy mindketten tehetik, amit csak akarnak. Ha két gyereknek megengeded, hogy folyamatosan túllépje a határt, akkor egy idő után abból gondok lesznek. Valamikor közbe kell avatkozniuk a szülőknek.”

A korábbi csapatfőnöknek határozott elképzelése van arról, mit kellene most tennie a Mercedes alakulatának.

„Nálam mindig volt csapatutasítás. Spa-ban 1998-ban Ralf Schumachert kértem meg, hogy ne előzze meg Damon Hillt, mert féltem az ütközéstől. Az első győzelmünk felé haladtunk, az első kettős győzelmünk felé. Mindegy volt számomra, melyikük nyer, a lényeg csak az volt, a Jordan nyerjen. Mindkét versenyző a csapat alkalmazottja volt. A csapat sikere pedig mindig fontosabb az egyének sikerénél. A versenyzők ezt nem értik, mert csak magukra gondolnak. De akiket én fizetek meg, azoknak azt kell tennie, amit én mondok. Ha nem tetszik nekik, mehetnek más csapathoz.” – mutatott rá vezetői filozófiájának velejére a ma már tévés szakértőként tevékenykedő Jordan.

(fotó: planetf1.com, forrás: motorsportal.hu)