Jump to content

50 éves versenyző indul a Moto2-ben!

2014. 08. 27. 09:54

Motoros berkeken belül jól hangzó márka képviselteti magát a MotoGP most hétvégi silverstone-i futamán: a Bennetts Brough Superior. Versenyzőjüknek először Luke Mossey-t jelölték meg, de nemrég kiderült, hogy Jeremy McWilliams indulhat majd a Moto2-es futamon.

McWilliams a lehető legidősebb korban ugrik be, a MotoGP felső korhatáráról szóló szabályzat szerint az ötvenedik életévét betöltő pilóta még rajthoz állhat. Az ír veterán 1993-ban futotta első versenyét a világbajnokságon az 500cc-s kategóriában. Legjobb eredménye egy 1995-ös franciaországi hetedik helyezés volt.

1998-ban – immár a 250cc-s géposztályban – egy második, majd egy évvel később egy harmadik pozíciót szerzett. 2000-ben újra az 500-asoknál indult, két harmadik helyet csípett el. A 2001-es Holland Nagydíjon (megint a 250cc-ben) aratta élete első és egyetlen futamgyőzelmét és ugyanebben az évben állt utoljára dobogón.

McWilliams 2004 végén visszavonult, de 2005-ben beugrott a cseh versenyen, 2007-ben pedig a visszatérést tervezgette, de rögtön az első versenyen megsérült.

A mostani hétvégéről így nyilatkozott: „A motor teljesen új koncepció a váz kialakítását tekintve, semmi hasonló nincs a Moto2 rajtrácsán. Nehéz megmondani, mennyi potenciál van benne jelenleg. A múltban mentem már Moto2-es motorokkal egynapos teszteken. Ezt azért csinálom, hogy segítsek egy kis csapatnak. Nincsenek elvárásaink, de minden reményünk, hogy oda rakjuk a motort, ahova senki sem várná, különösen, ha trükkös lesz az időjárás, erről szólt a karrierem! Olyan motorokkal mentem, amelyekkel kapcsolatban kétségeik voltak az embereknek és olyan eredményeket értem el, amikre nem számítottak. Nem mondom, hogy ez fog történni vasárnap, de soha nem tudni. Mindannyian 100%-ot adunk majd bele és lesz, ami lesz.”

(fotó: speedweek.com, forrás: p1race.hu)