Jump to content

Kiborult a bili a Mercedes-nél

2014. 08. 25. 11:20

Nagy valószínűséggel kettős győzelmet bukott el a Mercedes csapata a Belga Nagydíj második körében történő ütközés miatt. Hamilton csalódott, Rosberg kvázi szándékosságot ismert el a baleset kapcsán és jó eséllyel most jön el az a pillanat, amikor a csapatvezetés közbeszól.

2007-ben is nagyjából ilyen tájban érte el csúcspontját a csapaton belüli rivalizálás a világbajnoki címért folytatott harcban. Akkor a McLaren-Mercedes két versenyzője, Fernando Alonso és Lewis Hamilton feszítették túl a sportszerűség határát a Magyar Nagydíj időmérő edzésén. Mint ismeretes, Hamilton fittyet hányt az előzetes megállapodásra és egy körrel tovább maradt kint a pályán, mire Alonso a boxutcában vágott vissza azzal, hogy feltartotta a britet.

Most ha lehet, még drasztikusabb módon szakadt el a cérna, ezúttal a Mercedes bajnokaspiránsai, Lewis Hamilton és Nico Rosberg küzdelme során. A két csapattárs Spa-i ütközése óriási vihart kavart, a verseny utáni megbeszélésen Rosberg elismerte, nem tett meg mindent azért, hogy elkerülje a kontaktot. Úgy látszik, új szintre lépett kettejük párviadala.

A Mercedes vezetősége kiborult, Niki Lauda és Toto Wolff elfogadhatatlannak nevezte azt a tényt, hogy a magyar verseny után ismét elbuktak egy futamot a legközelebbi rivális, a Red Bull javára, ráadásul most versenybaleset miatt. Laudáék már az év eleji bahreini összecsapáskor (amikor Rosberg a futam három szakaszában is megpróbálta lehagyni Hamiltont, de a brit mindig visszaelőzte őt) kijelentették, hogy pilótáik egészen addig versenghetnek egymással, míg egyszer össze nem érnek.

Kisebb-nagyobb konfliktusok akadtak már az év első felében is: Hamilton utólag nehezményezte Rosberg bahreini akcióit, majd ugyanez történt Spanyolországban is. Az eddigi legzűrösebb eset Monacóban volt, ahol az időmérőn Rosberg „leparkolt” az egyik kanyarban, megszakíttatva Hamiltonnal a gyorskörét. A viszony azóta igencsak feszült kettejük közt.

Most az összeérés is megtörtént, kérdés, mi lesz a folytatásban? A vezetőség beáll az egyik pilóta, akár a „szenvedő fél” Hamilton, akár a pontversenyben jobban álló Rosberg mögé? Szabad a verseny, de csak az időmérő edzésen? Szabad a verseny, de csak az első kanyarig?

Egy biztos, innentől még feszültebb tekintetek fogják kísérni kettejük vasárnapi összecsapásait – ha lesznek.

(fotó: skysports.com)