Jump to content

Bombahír: Max Verstappen jövőre a Toro Rosso pilótája lesz!

2014. 08. 19. 09:50

Minden idők legfiatalabb versenyzőjeként állhat jövőre rajthoz a Toro Rosso színeiben a korábbi F1-es pilóta, Jos Verstappen fia, Max. A mindössze tizenhét éves szupertehetség érkezése mérföldkő lehet a Forma-1 történetében.

Max Verstappen csak az utóbbi néhány hónapban robbant be az autósport köztudatába, de azóta mindenki a tehetségéről áradozik. A jelenleg a Forma 3-ban brillírozó versenyző nemrég bekerült a Red Bull Junior programjába, most pedig hivatalossá vált: jövőre a Toro Rosso pilótája lesz.

Tizenhét évesen Max átadja a múltnak Jaime Alguersuari rekordját, aki tizenkilenc évesen debütált a Száguldó Cirkuszban (a 2009-es Magyar Nagydíjon) Tavaly Szergej Szirotkin érkezésétől volt hangos a sajtó, az oroszt végül nem is vetette be a Sauber, de egy szintén nem túl idős honfitársa (Daniil Kvyat) idén mutatkozott be a Forma-1-ben.

Szirotkint nem tartották érettnek a királykategóriára, Kvyat viszont elég jól vette eddig az akadályokat – bár ő maga nincs megelégedve a teljesítményével. Pozitív és negatív példa tehát akad Verstappen előtt, aki Jean-Eric Vergne helyére érkezik, a franciától három közepesen sikerült év után válik meg a Toro Rosso.

(fotó: autoblog.nl)