Jump to content

Brno „leg”-jei

2014. 08. 18. 09:44

Reménykedjünk abban, hogy a Magyarországhoz legközelebb eső MotoGp-versenypályán még sokáig vendégeskedik a három géposztály – sajnos felmerült, hogy kikerül a versenynaptárból – hiszen idén is rendkívül izgalmas futamokat láthattunk Brno-ban.

A hétvége embere: Csehországban is új futamgyőztest avatott a MotoGP mezőnye, ezúttal Alexis Masbou lépett át egy elsősorban lélektani határt, a francia versenyző parádés küzdelemben múlta felül ellenfeleit a Moto3-as kategória versenyén.

A legnagyobb baki: Alex Rins-szel az történt meg, ami korábban Valentino Rossival is előfordult, legutóbb pedig Julian Simon követte el ezt a hibát: egy körrel a leintés előtt azt hitte, hogy vége van a futamnak. Anno a „Doktor” nem veszített pozíciót Jerezben, de Simon és most Rins jó eséllyel egy-egy futamgyőzelmet buktak el figyelmetlenségük miatt.

A legnagyobb visszatérés: Az elmúlt három versenyen dobogóra sem került, most viszont domináns győzelmet aratott Esteve Rabat Brno-ban a Moto2-es futamon. A pontversenyt vezető spanyolnak talán a legjobbkor jött ez a diadal, hiszen összetettbeli előnye hét pontra olvadt Csehország előtt, ahonnan viszont tizenkét pontos fórral távozhat.

A legújabb arc a dobogón: Először léphetett fel a Moto2-ben a pódiumra Sandro Cortese. A 2012-es Moto3-as bajnok jó időmérőt produkált és bár a versenyen nem bírt a két Marc VDS-es motorral, harmadikként ért célba.

A legnagyobb fordulat: Idén először nem Marc Marquez győzött a királykategóriában. A címvédő világbajnoknak szombaton még nem volt ellenfele, de a futamon csak negyedik lett. A győzelmet a csapattárs, Dani Pedrosa szerezte meg a két gyári Yamaha, a nagyot hajrázó Jorge Lorenzo és Valentino Rossi előtt.

(fotó: crash.net)