Jump to content

Spanyol-uralom Brno-ban: Rabat és a Marquez-testvérek szereztek pole-t

2014. 08. 16. 18:37

Bár az eső néhányszor megzavarta a pilótákat, az erősorrend nagyjából érvényesült Brno-ban a MotoGP időmérő edzésein. Esteve Rabat és Marc Marquez behúzták a pole pozíciót saját kategóriájukban, utóbbi öccse pedig ismét edzéselső lett a Moto3-ban.

Két rövidebb esőzés tarkította a Moto3-as kategória kvalifikációját, a végül a pole pozíciót megszerző Alex Marquez egyszer ki is csúszott. Philipp Oettl kicsúszása után pedig egy tízperces kényszerpihenőt is kellett tartani a pálya szélének sérülése miatt. A hajrában záporoztak a jó idők és néhány motoros is (Efren Vazquez, Karel Hanika), Marquez mögött végül Isaac Vinales és Niccolo Antonelli zárt. A bajnokság esélyesei felosztották a páros rajthelyeket maguk között: Alex Rins a negyedik, az időmérőn többször idegeskedő Jack Miller a hatodik, Efren Vazquez a nyolcadik, Romano Fenati pedig a tizedik helyről kezdheti majd meg a holnapi versenyt.

A Moto2-ben az összetettet vezető Esteve Rabat volt a leggyorsabb, megelőzve Thomas Lüthit és Sandro Cortese-t. Sam Lowes ismét remek edzést futott, hiszen a Supersport-vb. tavalyi győztese a negyedik helyet csípte el. Simone Corsi lett az ötödik, a hátrányát a múlt héten hét pontra csökkentő Mika Kallio csak a hatodik pozícióban végzett, ráadásul a finn az utolsó percekben el is csúszott. Az idén már több jó versenyt is teljesítő Maverick Vinales csak a tizenhetedik legjobb időt érte el.

Rendkívül szoros tréninget produkált a MotoGP mezőnye: az első tizenegy helyezett hat tizedmásodpercen belül végzett. Az élen nincs meglepetés, ismét Marc Marquez futotta meg a legjobb kört, mögötte azonban két Ducati, Andrea Dovizioso és Andrea Iannone következik. Bradley Smith negyedik helye szintén nem mindennapos eredmény, őt Dani Pedrosa és Jorge Lorenzo követi. Valentino Rossi csak a harmadik sorba, a hetedik rajtpozícióba került, mellőle Stefan Bradl és Pol Espargaro indul majd. Aleix Espargaro, Cal Crutchlow és Yonny Hernandez zárja a legjobb tizenkettőt.

(fotó: autosport.com)