Jump to content

NASCAR: szigorítás Ward tragikus halála után

2014. 08. 16. 09:00

A NASCAR sorozat vezetői azonnali hatállyal megtiltották a versenyzőknek, hogy egy esetleges ütközés során önhatalmúlag elhagyják autóikat. A szigorítást azért látták szükségesnek, mert pár napja a háromszoros Nascar-bajnok Tony Stewart halálra gázolta az autójából kipattanó Kevin Ward Jr-t.

Az új szabályok szerint a NASCAR-versenyzők ezentúl csak abban az esetben hagyhatják el autóikat, ha arra engedélyt kapnak, amúgy meg kell várniuk a helyszínre érkező segítséget, legyen az pályamunkás, mentős, vagy a technikai személyzet valamely tagja.

Az intézkedésre azért volt szükség, mert pár napja a New York-i Canandaigua Motorsports Parkban a háromszoros NASCAR-bajnok Tony Stewart halálra gázolta Kevin Ward Juniort. A fiatal pilóta nehezen viselte, hogy Stewart kilökte őt, így kipattant az autójából és megvárta míg ellenfele körbe ér, majd önmagáról megfeledkezve rohant Stewart autója felé. A kanyarból kifelé tartó korábbi háromszoros bajnok nem tudott már fékezni és halálra gázolta fiatal riválisát. Stewart ellen egyelőre nem emeltek vádat, ám előélete és korábbi kétértelmű kijelentései miatt lehet, hogy a helyi rendőrség büntetőeljárást indít ellene a nyomozás lezárultát követően.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:eutechnyx.com)