Jump to content

Michelisz top 10 – 9. Az első magyar verseny – Videóval!

2014. 08. 13. 13:18

Marokkó helyett ugrott be 2011-ben a Hungaroring és rögtön az első versenyen a dobogón ünnepelhettük Michelisz Norbit, aki az „ezüstérmes” helyen futott be, ami addigi pályafutása második legjobb eredménye volt.

Nem sokkal a 2011-es WTCC-szezon kezdete előtt jelentette be Marcello Lotti, a sorozat akkori vezetője, hogy a marokkói versenyt nem tudják megrendezni pénzhiány miatt. Valóságos bombaként robbant a hír, hogy a Hungaroring fogja helyettesíteni júniusban Marrakech-t.

Mindenki dörzsölte a tenyerét, hiszen egyrészt egy újabb világbajnoki széria látogatott el Mogyoródra, másrészt a hazai pálya ismerete miatt kitűnő esélyek nyíltak Michelisz Norbi előtt egy jó eredményre – a magyar pilóta elmondása szerint azért az ellenfelek az edzések során pótolták a lemaradásukat.

Norbi az ötödik helyet csípte el a kvalifikáción, a rajtnál kitűnően helyezkedett, jól jött ki a kavarodásból és Alain Menu mögött a második helyen ért célba. A lelátó majd’ felrobbant az ünnepléstől, a hangulat egyedülálló volt akkor és azóta is a WTCC versenynaptárában immáron állandó helyet kapó Hungaroringen.

Az első magyar WTCC-futam rajta, utolsó köre és befutója itt látható:

(fotó: hatharom.com, forrás: youtube.com)