Jump to content

Tony Stewart halálra gázolta ellenfelét

2014. 08. 10. 16:58

Tragikus baleset történt egy New York közelében fekvő salakversenypályán: a Nascar kiválósága, Tony Stewart összeért versenytársával, a 20 éves Kevin Ward Jr.-ral, utóbbi nekiütközött a falnak és kiesett. Ward kiszállt, visszasietett a pályára és ingerülten gesztikulált Stewart felé, aki túl későn vette észre és elütötte. A mentők hamar a segítségére siettek, de már nem tudták megmenti a fiatal pilóta életét.

Az ügyben nyomozás indult, de Ontario megye seriffje megerősítette, hogy azt nem bűncselekményként kezelik, azaz nem Stewartot terheli a felelősség. Tony Stewart közösen működteti Nascar-csapatát a Formula-1-ben 2016-tól csatlakozó Gene Haasszal. A Stewart-Haas istálló az alábbi közleményt adta ki az eset után:

„Tragikus baleset történt előző este egy sprintversenyen, amelynek Tony Stewart is részese volt. Tony sértetlenül megúszta, de egy pilótatársa életét vesztette. Együttérzésünket küldjük a családnak és a barátoknak. Az eset részleteinek kivizsgálása továbbra is tart, ezért mindenki megértését kérjük ezekben a nehéz időkben.”

(fotó: nydailynews.com, forrás: formula.hu)