Jump to content

Marquez, Kallio és Miller elsőségét hozta az indianapolis-i időmérő

2014. 08. 10. 09:20

Szoros küzdelem a Moto3-ban, Marc VDS-uralom a Moto2-ben és egy újabb Marquez-pole a MotoGP-ben, ez az indianapolis-i időmérő edzés mérlege. Jól ment Andrea Dovizioso és Aleix Espargaro, betlizett viszont Alex Rins és Dani Pedrosa, izgalmas futamokra van tehát kilátás vasárnap estére.

Hatodik edzéselsőségét zsebelte be a Moto3-ban Jack Miller, de a pontversenyben vezető ausztrál motoros mögött szorosan ott vannak a riválisok. A pályafutása első győzelméért hajtó Efren Vazquez 80, Alex Marquez 81, Romano Fenati 102 ezreddel maradt csak el Millertől, ez pedig rendkívül szoros küzdelmet ígér a futamra. A bajnokság ötödik esélyese, Alex Rins csak a tizenkettedik időt érte el.

Mika Kallio hamar űridőt repesztett a Moto2-ben és megszerezte a pole pozíciót csapattársa, Esteve Rabat előtt. A spanyol nem igazán volt formában a kvalifikáción, a hajrában egy hatalmas „high-side” esést mutatott be. Az utolsó percek egyébként még jó néhány bukással szolgáltak, a két Marc VDS-es motor mögött végül Dominique Aegerter zárt a harmadik pozícióban.

Marc Marqueznek ezúttal sem akadt ellenfele a legnagyobb géposztály időmérő edzésén, így idén nyolcadszor indulhat majd az élről a futamon. Andrea Dovizioso némi meglepetésre jól ment és a második helyre hozta be a Ducatit. Az első sorba még Jorge Lorenzo fért be. Valentino Rossi az ötödik pozíciót csípte el, a „Doktor” egy Espargaro-szendvicsből kezdheti majd meg a versenyt, mögötte a tech3-s Pol, előtte a kitűnő időmérőt futó Aleix áll. Dani Pedrosa csak a nyolcadik lett azon a pályán, ahol az elmúlt öt évben mindig első vagy második volt, a kvalifikáción nagyot bukó Bradley Smith a kilencedik, Stefan Bradl pedig csak a tizedik lett.

(fotó: autosport.com)