Jump to content

Marc Marquez még mindig legyőzhetetlen

2014. 08. 10. 20:55

Ígéretesen, parázs csatákkal indult, de aztán némileg ellaposodott a királykategória futama. Jorge Lorenzo, Valentino Rossi és Andrea Dovizioso is tartotta egy ideig a lépést Marc Marquezzel, de a 2013-as bajnok megrázta magát és könyörtelenül besöpörte a győzelmet Indianapolis-ban.

Az olaszok törtek az élre a MotoGP rajtjánál, előbb Andrea Dovizoso, majd Valentino Rossi vette át a vezetést, Andrea Iannone pedig harmadiknak sorolt be. Marc Marquez a negyedik pozícióban kapaszkodott meg. Csak a későbbi felvételeken derült ki, hogy Alvaro Bautista és Yonny Hernandez is kiesett az indulásnál.

Iannone visszaszorult, Dovizioso pedig a „Doktort” kóstolgatta az első helyért. Kettejük agresszív, váll-vállnak vetett párbaját kihasználva Marquez állt az élre, de Rossi hamar visszaelőzte spanyol riválisát, Dovizioso-t pedig Jorge Lorenzo utasította maga mögé.

Néhány körös „pihenő” után újra összecsapott az élen álló hármas és Marquez-Rossi-Lorenzo sorrendben folytatódott a verseny. Aleix Espargaro Stefan Bradllel akadt össze, a német motorja elég csúnyán összetört, de Espargaro-nak is félre kellett állnia. Marquez lélegzetvételnyi előnyhöz jutott, a két gyári Yamaha pedig egymást szorongatta, mígnem Lorenzo-nak sikerült elmennie Rossi mellett. Iannone futamának műszaki hiba vetett véget.

A verseny hátralevő részében az idei évben megszokott séma érvényesült: Marquez megszilárdította vezető helyét és a többiek is szép lassan beálltak a maguk pozíciójába. A címvédő spanyolt a nyári szünet után sem lehetett felülmúlni, tizedik győzelmével továbbra is százszázalékos és természetesen toronymagasan vezeti a bajnokságot. Lorenzo és Rossi legalább az egyik Repsol Hondát, Dani Pedrosát legyőzték, aki a negyedik helyen ért célba.

(fotó: autosport.com)