Jump to content

Kallio győzött a félbeszakított futamon

2014. 08. 10. 19:27

Sok, szerencsére nem súlyos baleset tarkította a Moto2-esek futamát Indianapolis-ban, melyet a finn Mika Kallio nyert meg Maverick Vinales és Dominique Aegerter előtt. A pontversenyben élen álló Esteve Rabat csak negyedik lett, előnye pedig hét egységnyire olvadt.

Mika Kallio fordult az élen az első kanyarba, Dominique Aegerternek pedig sikerült megelőznie Esteve Rabatot. A negyedik körben piros zászlóval félbeszakították a körözést egy négyes baleset miatt: Anthony West, Azlan Shah, Randy Krummencher és Mattia Pasini voltak a részesei. Pasini tűnt a legsúlyosabb sérültnek, de szerencsére mind a négyen saját lábukon távoztak a helyszínről.

A hátralevő körök számát 16-ra csökkentették. A második rajtnál ismét Kallio-Aegerter-Rabat sorrendben jöttek el, de az összetettet vezető spanyol hamar visszaszerezte a második helyet, sőt Aegerter mellett még Maverick Vinales is elment. Hatan keveredtek bele egy balesetbe a második kanyarban, kiesett többek között Thomas Lüthi és Julian Simon, de néhány körrel később Xavier Simeon is feladta a futamot. Nem sokkal ezután Luis Salom és Franco Morbidelli akadtak össze.

Kallio vezetett Rabat, Vinales, Aegerter és Simone Corsi előtt. Négy körrel a vége előtt Vinales hibára kényszerítette Rabatot, aki mellett Aegerter is utat talált. A sorrend ezt követően már nem változott, Kallio győzött, Vinales és Aegerter állhattak még fel a dobogóra. A finn versenyző hét pontra csökkentette hátrányát Rabathoz képest a bajnoki tabellán.

(fotó: speedweek.com)