Jump to content

Indycar – három verseny maradt hátra

2014. 08. 10. 13:59

15 futamon 10 győztest láthattunk a 2014-es Indycar-bajnokságban. A Penske két versenyzője, Will Power és Helio Castroneves harcol elsősorban a bajnoki címért, de Ryan Hunter-Reay és Simon Pagenaud is látótávolságon belül van még.

Roger Penske pilótáiról nem mondhatni, hogy Fortuna kegyeltjei lennének. Hiába jutottak el az elmúlt években szinte mindig a fináléig, Will Power és Helio Castroneves rendre alulmaradtak a bajnoki küzdelemben – tavaly Scott Dixont, 2012-ben pedig Ryan Hunter-Reay-t koronázták meg. Idén eddig minden jel arra utal, hogy a két „örök második” küzd majd meg a titulusért a fináléban. Hab a tortán, hogy ők ketten nem igazán rajonganak egymásért. Power kétszer, Castroneves egyszer nyert 2014-ben, de az ausztrál mindössze négy ponttal előzi meg a csapattársát.

Persze ne feledkezzünk meg Hunter-Reay-ről és Simon Pagenaud-ról sem, akik három, illetve két győzelmet arattak idén. Hátrányuk viszonylag nagy, 60 pont fölötti (egy győzelemért 50 pont jár), de az évadzárón duplapontokat osztanak, így még korai lenne leírni őket.

Rajtuk kívül is akad még ellenfele a Penske párosának. Csupán a huszonkettedik helyet foglalja el a pontversenyben, de kétszer is győzni tudott Mike Conway és remekül futnak a kolumbiaiak is. Az oroszlánkörmeit tavaly már mutogató Carlos Munoz három dobogós pozíciót szerzett és legjobb újoncként a hetedik helyen áll. Nagyszerűen sikerült Juan-Pablo Montoya visszatérése is, az ex-forma-1-es pilóta Pocono-ban nyert is. Carlos Huertas pedig – szintén újoncként – győzött Houstonban, ráadásul pont Montoya és Munoz előtt. Két másik debütáns, Jack Hawksworth és Mikhail Aleshin is végzett már dobogós pozícióban.

Továbbra sem remekel azonban Chip Ganassi csapata. Bár Tony Kanaan és Scott Dixon egyre jobb teljesítményt nyújt, Kanaan többször is felállhatott a pódiumra, Dixon pedig megnyerte a legutóbbi versenyt, az összetettbeli elsőségre az idei évben nem gondolhatnak.

A szezon utolsó három fordulóját a wisconsini „Milwaukee Mile”-on, valamint a kaliforniai Sonomába és Fontanában futják. Az idényzáró augusztus utolsó hétvégéjén lesz.

(fotó: lockerdome.com)