Jump to content

Efren Vazquez megszerezte első győzelmét!

2014. 08. 10. 17:55

Óriási küzdelmet hozott a szoros időmérő után a Moto3-as géposztály indianapolis-i futama. Nem kevesebb, mint tíz motoros volt esélyes a győzelemre, amelyet végül az élete első világbajnoki sikerét begyűjtő Efren Vazquez szerzett meg.

Jack Miller megőrizte a vezetést a rajtnál, mögötte azonban óriási csata alakult ki Efren Vazquez, Alex Marquez és Romano Fenati között, néhány kör alatt pedig magát Millert is beérték, aki visszaesett a harmadik helyre. Hátrébb a venezuelai Gabriel Ramos csúnyán összetörte a motorját, Matteo Ferrari elcsúszott és Francesco Bagnaia is meglátogatta a kavicságyat.

Az élen álló négyesre szorosan tapadt még Brad Binder, Juan Francisco Guevara és a tizenkettedik pozícióból felzárkózó Alex Rins. Niklas Ajo is kiesett, az elől motorozó hetes boly pedig nem szakadt szét, szinte kanyaronként változott közöttük a sorrend. Tíz körrel a leintés előtt megérkezett rájuk Alexis Masbou, Miguel Oliveira és Jakub Kornfeil is.

Kőkemény, de fegyelmezett küzdelmet folytattak a versenyzők, egy alkalommal hatan értek egymás mellé a célegyenesben. Hiába vezetett a verseny hajrájának nagy részében Romano Fenati, az utolsó körben Efren Vazquez legyorsulta őt a célegyenesben, hosszú idő után megszerezve ezzel élete első futamgyőzelmét. Jack Miller lett a harmadik, Alexis Masbou a negyedik, Alex Rins az ötödik és Alex Marquez a hatodik.

(fotó: bikeracing.it)