Jump to content

WTCC: Michelisz csak a Citroenekkel nem bírt

2014. 08. 02. 21:37

Annak ellenére, hogy a vártnál jóval kalandosabb úton jutott csak el Argentínába, Michelisz Norbert remekül zárta a WTCC-sorozat argentin nagydíjának időjérőjét. A Zengő Motorsport versenyzője a negyedik helyet kaparintotta meg, ő lett a legjobb hondás versenyző és a mezőnyből csak az idén verhetetlennek bizonyuló Citroenekkel nem bírt.

Micheilsz Norbert annak ellenére, hogy késve érkezett meg Argentínába, a WTCC-sorozat aktuális nagydíjának helyszínére, sőt még a pénteki tesztről is lemaradt, az időmérőn varázslatosan teljesített. A Zengő Motorsport versenyzőjének produkcióján egyáltalán nem látszott a több hetes kihagyás és az utazás okozta fáradtság sem, annak ellenére, hogy még az átállásra sem volt ideje.

Michelisz a Q1-et a legjobb idővel zárta, majd bejutott a második felvonásból a legjobb öt közé is beverekedte magát, mondani sem kell a legjobb hondásként. Michelisz mellett természetesen a három Citroen is kvalifikálta magát, valamint Michelisz márkatársa, Tiago Monteiro is.

A Q3-ban aztán a hazai pálya előnyét élvező José Maria Lopez űridőt autózott, egyedüliként bement 1.44 alá (1:43.766), majd mögötte a vb-címvédő Yvan Muller következett a sorban 1:44.194-el, míg a harmadik helyen a kilencszeres ralivilágbajnok Sebastien Loeb (1:44.310) végzett. Michelisz mindössze három tizeddel maradt el Loeb mögött és magabiztosan tartotta maga mögött Monteirót, így a legjobb hondásként zárt és a második sorból várhatja a vasárnapi első futam rajtját, míg a másodikat a hetedik pozícióból kezdheti meg.

Tizennégy futam után Michelisz Norbert 74 ponttal a 9. helyen áll a világbajnoki összetettben, a legjobb hondás Monteiro a negyedik 125 ponttal. Michelisz a hétvége előtt úgy nyilatkozott, hogy a pontszerzésre jó esélyük lehet Autódromo Termas de Río Hondo pályán, titkon azonban egy dobogós helyezésben is reménykedett. Aztán az utazás okozta kálvária alapjaiban rendezte át a Zengő Motorsport reményeit, ám az időmérőn Norbi ismét bizonyította tehetségét, valamint szívósságát is, remélhetőleg a lendület - és a technika - a vasárnapi két futamra is kitart.

(Fotó:zengomotorsport.hu)