Jump to content

WTCC: Micheliszékkel kitolt a Lufthansa, lemaradnak a pénteki tesztről

2014. 07. 31. 13:40

Óriási csapás érte Michelisz Norbertet és a Zengő Motorsport csapatát. A WTCC-sorozat egyetlen magyar alakulata a hétvégi argentin nagydíjra utazott, ám a Lufthansa gépe két nap alatt csupán Rómáig jutott el. A csapat hivatalos honlapja szerint ezzel a fiaskóval eldőlt, hogy Michelisz nem tud részt venni a pénteki teszten, ám a nagyobb probléma, hogy a pilótának a tengerentúli utazást követően nem lesz elegendő ideje az átállásra, így a versennyel kapcsolatos elvárások és remények alapjaikban változtak át.

A Zengő Motorsport honlapjának beszámolója szerint, a maroknyi magyar csapat Michelisz Norberttel az élen jelenleg Rómában tartózkodik. A német légitársaság gépe ugyanis már Budapestről is késve indult, majd Frankfurt környékén akkora vihar volt, hogy a reptér és/vagy a gép is beázott, a részletek nem világosak. A lényeg, hogy az irányítás megbénult, a gép pedig veszteglésre lett ítélve. Micheliszék a repülőtértől nem messze találtak maguknak szállást, az éjszakát így Frankfurtban kellett tölteniük.

Ezt követően München felé vették az irányt, majd onnan Rómába utaztak. A reptéren jött állítólag az igazi meglepetés, ugyanis miután a magyar különítménynek nem sikerült a hercehurca miatt egy órával a gép érkezése előtt megjelennie a reptéren, a jegyeiket eladták (!), így a csatlakozásról is lecsúsztak. Kisebb kalamajkát és hatalmas szervezést követően kedden este végül Micheliszék el tudtak indulni Buenos Aires felé, várhatóan péntek kora délután meg is érkeznek a helyszínre.

Viszont így a pénteki teszten Norbi nem tud részt venni, ami hatalmas érvágás, lévén a nyári szünet miatt több hete nem ült a versenyautóban, ráadásul így a pályát is csak a szabadedzésen és az időmérőn tudja majd begyakorolni, igaz ez Michelisznek általában nem szokott problémát jelenteni.

A Zengő Motorsport csapatának úgy tűnik nincs szerencséje az argentin nagydíjjal, ugyanis a tavalyi kiruccanás is 40 órásra sikeredett, igaz Michelisz végül mind a két futamon pontot tudott szerezni. Az idei futamoknak azzal a reménnyel vágott neki Norbi, hogy egy kis szerencsével talán a dobogós helyek valamelyike megcsíphető, ám a mostani hányattatás alapjaiban rendezi át a magyar csapat versenyhétvégéjét.

A hétvége programja – magyar idő szerint:

Augusztus 1., péntek:
17:00 – 17:30 Teszt

Augusztus 2., szombat
13:45 - 14:15 Szabadedzés 1.
16:00 – 16:30 Szabadedzés 2.
20:00 – 21:00 Időmérő, Eurosport ÉLŐ

Augusztus 3., vasárnap
19:00 – 20:00 Futam 1. (13 kör) Eurosport ÉLŐ
21:00 – 22:00 Futam 2. (13 kör) Eurosport ÉLŐ,
A Duna TV 21:25 - 22:45 között adja le a két futamot, a másodikat élőben.

(Fotó:mno.hu)