Jump to content

Mid Ohio ad otthont az Indycar következő versenyének

2014. 07. 30. 14:46

Véghajrájához érkezett az idei Indycar-szezon, hiszen a most vasárnapi ohio-i fordulóval együtt is már csak négy verseny van hátra az augusztus 30-án záródó évadból. Helyzetjelentés Amerika Forma-1-éről.

Míg tavaly a Chip Ganassi Racing és a Team Penske egy-egy versenyzője küzdött a bajnoki címért (Scott Dixon és Helio Castroneves), idén a Penske pilótái nyújtották a legjobb teljesítményt.

Helio Castroneves áll jelenleg az élen 533 ponttal, a brazil még sosem nyert bajnokságot korábban, idén eddig egy győzelmet aratott (a második detroiti futamon), összesen hatszor állhatott fel a pódiumra. Will Power, aki szintén nem volt még összetettbeli első, két győzelmet és hét dobogós helyezést tudhat magáénak, mégis tizenhárom ponttal gyűjtött kevesebbet Castroneves-nél.

A Penske harmadik pilótája, az idén az Indycarba visszatérő Juan-Pablo Montoya szintén nem megy rosszul, a Forma-1-et is megjárt kolumbiainak már minden dobogós pozícióból van egy, Pocono-ban nyert is, a pontversenyben pedig az ötödik helyen áll.

Nem megy ilyen jól a sora Chip Ganassi versenyzőinek. Bár a friss szerzemény, Tony Kanaan szorgalmasan gyűjtögeti a top3-as eredményeket, győzelmet eleddig nem tudtak szerezni. Közülük a legjobb pozícióban a címvédő Dixon áll, hatodik.

A 2012-es bajnok Ryan Hunter-Reay az idei évad egyetlen triplázója, Birmingham és Iowa mellett az Indy 500-on is diadalmaskodott. Bár Hunter-Reay a harmadik az összetettben, lemaradása hatvankilenc pont Castroneves-hez képest. Mike Conway és Simon Pagenaud tudtak még egynél többször nyerni 2014-ben, az egyszeres győztesek között pedig Ed Carpentert, Carlos Huertas-t és Sebastien Bourdais-t találjuk.

Nagy kérdés, hogy a fentiek közül meg tudja-e valaki szorongatni Castroneves-t és Powert vagy idén biztosan új bajnokot avat az Indycar?

(fotó: sportsnet.ca)