Jump to content

Ausztriában kezdődik meg a DTM-szezon második fele

2014. 07. 29. 16:52

Szárazon a BMW, esőben a Mercedes volt az úr a Német Túraautó-bajnokság eddigi futamain, az Audi egyelőre győzelem nélkül áll. A Spielberg melletti Red Bull Ringen rendezik meg az idei hatodik futamot most vasárnap.

A BMW részéről Marco Wittmann kétszer (Hockenheim, Hungaroring), a belga Maxime Martin egyszer (Moszkva) nyert futamot 2014-ben. Wittmann győzelmei mellé egy negyedik és egy hatodik helyet szerzett, így jelenleg húsz ponttal vezeti az összetettet.

A Mercedes száraz körülmények között óriási lemaradásban van a BMW-vel és az Audival szemben, de az esős oscherslebeni és norisringi futamokat megnyerték Christian Vietoris és Robert Wickens révén. Az Audi, bár minden futamon második vagy harmadik helyet csíptek el, még nem szerzett győzelmet a szezon eddigi öt futamán. Ennek dacára ők állnak az élen gyártók pontversenyében.

Változás történt a versenynaptárban. Az utolsó előtti forduló eredetileg a kínai Guangzhou-ban lett volna, de nemrég bejelentették, hogy a hollandiai Zandvoortban rendezik majd a kilencedik versenyt, ahol korábban már vendégeskedett a DTM.

Vasárnap a spielbergi futam fél kettőkor kezdődik.

(fotó: touringcarcrazy.com)