Jump to content

Bonhomme a leggyorsabb, Besenyei egyelőre a mezőny végén Gdyniában

2014. 07. 25. 18:32

A Red Bull Air Race idei negyedik állomásán, a lengyelországi Gdyniában Paul Bonhomme diktálja az iramot: a kétszeres címvédő mindkét edzést megnyerte. Ellenfele, Hannes Arch egyszer sem került a legjobb három közé, annál jobban ment viszont a cseh Martin Sonka. Besenyei Péter sajnos egyelőre a leglassabb a mezőnyben.

Az első tréningen Paul Bonhomme volt a leggyorsabb, a kétszeres bajnok brit majdnem két másodperccel előzte meg a cseh Martin Sonkát. Pete McLeod végzett a harmadik, a pontversenyben élen álló Hannes Arch pedig a negyedik helyen. Besenyei Péter tizedik lett, két másodperccel lemaradva az előtte végző Nicolas Ivanofftól. Matthias Dolderer és Michael Goulian nem tudták befejezni a mértkörüket.

Bonhomme-nál a második edzésen sem akadt gyorsabb pilóta, mögötte Nigel Lamb lett a második, a meglepően jól teljesítő Sonka pedig harmadik. McLeod és Arch követte őket a negyedik és ötödik pozíciókban. Sajnos Besenyei Péter most sem tudott versenyre kelni a mezőnnyel, a magyar pilóta az utolsó, tizenkettedik helyen zárt, héttizedes hátrányban a tizenegyedik Gouliantől.

Holnap az időmérő edzéssel folytatódik a program Gdyniában.

(fotó: martinhales.com)