Jump to content

Rosberg ismét pole-ban, Hamilton balesetet szenvedett Hockenheimben!

2014. 07. 19. 15:30

A legutóbbi öt időmérő edzés során negyedszer volt a leggyorsabb Nico Rosberg. Márkatársa, egyben legnagyobb riválisa, Lewis Hamilton a gumifalban kötött ki a Q1-ben, a britek világbajnoka szerencsére jól van. Raikkonen nem jutott a legjobb tíz közé, erős tréninget futott viszont a Williams.

A szombati harmadik szabadedzésen, akárcsak péntek délelőtt, Nico Rosberg volt a leggyorsabb, a Mercedes németje hat tizeddel verte csapattársát, Lewis Hamiltont. A 2008-as világbajnok mögött csak ezredekkel volt lemaradva Fernando Alonso a Ferrarival.

A kvalifikáción folytatódott a Caterham kálváriája, Marcus Ericsson autója meghibásodott, ezért a svéd versenyző nem körözhetett. A Q1-ben péntekhez hasonlóan szembetűnő volt a versenyautók felfüggesztésrendszerét érintő szabálymódosítás hatása, szinte az összes pilóta belefutott kisebb vagy nagyobb hibákba.

Mégis villámcsapásként hasított a viszonylag nyugodtan telő edzésbe Lewis Hamilton balesete: a brit versenyző a hockenheimi pálya stadionrészében vesztette el uralmát az autója felett (valószínűleg a fékje hibásodott meg). Ő maga szerencsére ép bőrrel úszta meg a gumifalba csapódást, bár a hangján érezhető volt az ütközés ereje. Hamilton a holnapi versenyt (Esteban Gutierrez büntetése után) csak a tizenötödik helyről kezdheti meg, ez pedig újabb érdekes fordulatot jelent a világbajnoki címért folyó küzdelemben.

A Q1-et piros zászlóval szakították félbe, majd a kényszerpihenő után kialakult a legjobb tizenhat sorrendje. Búcsúzott a további körözés lehetőségétől Adrian Sutil, Jules Bianchi, Pastor Maldonado, Kamui Kobayashi, Max Chilton és Marcus Ericsson.

A Q2-ben semmi rendkívüli eseményt nem történt, ezúttal is Nico Rosberg futotta a legjobb kört, kiesett viszont Jenson Button, Kimi Raikkonen, Jean-Eric Vergne, Esteban Gutierrez, Romain Grosjean és Lewis Hamilton. Tizedikként jutott be az időmérő utolsó szakaszába Sergio Perez, aki csak egy mért kört futott a Q2-ben.

A pontversenyt vezető német pilótának a Q3-ban sem akadt kihívója, Nico Rosberg idei ötödik pole pozícióját szerezte meg (a Monacói Nagydíj óta csak Ausztriában nem ő indulhatott az élről). A két Williams indulhat a második és harmadik helyről vasárnap, Bottas-Massa sorrendben, a McLaren dán újonca, Kevin Magnussen lett a negyedik. A harmadik sorba majd a két Red Bull, Daniel Ricciardo és Sebastian Vettel sorakozhat fel, mögülük Fernando Alonso és Daniil Kvyat várhatja a lámpák kialvását. A legjobb tizet a Force Indiák, Nico Hülkenberg és Sergio Perez teszi teljessé.

Holnap tehát újra Lewis Hamilton kezd jelentős lépéshátrányból a Német Nagydíjon, de a két hete műszaki hiba miatt kieső Nico Rosbergnek is van mit törlesztenie. Nagy kérdés, hogy az ígéretes rajtpozíciók megkaparintása után milyen lesz a Williams-ek teljesítménye.

(fotó: spox.com)

Látogass el hivatalos Facebook oldalunkra, ahol írásainkat is megtalálod, valamint különleges fotókat és videókat is láthatsz!