Jump to content

Délután Hamilton gyorsabb volt Rosbergnél – 24 ezreddel

2014. 07. 18. 16:03

A Német Nagydíj második szabadedzése újra Mercedes 1-2-t hozott, de a két pilótát megint csak századok választják el egymástól. A harmadik leggyorsabb Daniel Ricciardo lemaradása is csupán egy tizedmásodperc.

Lewis Hamilton minimális előnnyel nyerte a második szabadedzést Nico Rosberg előtt. A pénteki erőviszonyok alapján izgalmas csata várható kettejük között a hétvége további részében, különös tekintettel a holnapi időmérő edzésre. Daniel Ricciardo lett a harmadik, a Red Bull tempója sem tűnik rossznak a német pályán, Sebastian Vettel hibamentes kör nélkül végzett a nyolcadik helyen.

Változott a sorrend a Ferrarinál, míg Kimi Raikkonen délután a negyedik pozícióig jutott, addig Fernando Alonso a kilencedik helyen zárt. Gyorsultak a Williams-ek, a második gyakorláson már mindkét autó a legjobb tíz között volt. Nem szűnnek a Lotus viszontagságai, Romain Grosjean és Pastor Maldonado délután csak a 16. és 17. legjobb érték el.

Náluk is pechesebb volt azonban a Caterham párosa: Marcus Ericsson az edzés nagy részét a boxban töltötte olajnyomás-gondok miatt, Kamui Kobayashi pedig csak rövid ideig tudott érdemi munkát végezni, a japán autója a tréning felénél kigyulladt. A „zöldekkel” kapcsolatban merült fel a legújabb átigazolási pletyka, mely szerint akár már szezon közben leigazolnák a jelenleg a Saubernál versenyző Adrian Sutilt.

(fotó: ctvnews.ca)