Jump to content

Kiss Pál Tamás csapatot váltott!

2014. 07. 17. 08:39

A Red Bull Ringen folytatódik a hétvégén az AutoGP-sorozat, ahol a magyar Kiss Pál Tamás, aki jelenleg 105 ponttal a negyedik az összetettben, már nem a Zele Racing, hanem a Virtuosi UK csapat színeiben versenyez majd.

Hiába kezdte jól az idényt Tamás, az első hat fordulóból ötöt dobogós pozícióban fejezett be, saját elmondása szerint már a Hungaroringen gondjaik voltak, Imolában pedig minden rosszra fordult. Már a szabadedzések alatt is technikai problémák hátráltatták a munkát, a versenyeken pedig a csapat hibái miatt vesztett időt a kerékcseréknél. A magyar pilóta két kilencedik hellyel távozott Imolából, hátránya pedig negyvenhat pontra nőtt a tabellán.

Tamás nehéz, de érthető döntést hozott meg Ausztria előtt: annál a Virtuosi UK csapatnál folytatja az évadot, amellyel a szezon előtti teszteken kiváló időeredményeket ért el Jerezben. Ő volt egyébként a Zele Racing egyetlen pilótája, aki mind az öt eddigi helyszínen rajthoz állhatott. Hasonló a helyzet a Virtuosi UK-nél is, az ő stabil versenyzőjük Andrea Roda.

Érdekesség, hogy a két csapatnak jelenleg ugyanannyi (121-121) pontja van, az összetettben Tamás franciaországi győzelme miatt áll előrébb, a harmadik helyen a Zele Racing. A pilótáknál a négyszeres futamgyőztes japán Kimiya Sato vezet a holtversenyben álló Kevin Giovesi és Markus Pommer előtt.

Kiss Pál Tamás egyébként még csak szakértőként járt a spielbergi pályán (a forma-1-es futam ideje alatt), versenyezni most fog először rajta. A hagyományoktól eltérően a hétvége mindkét futamát vasárnap rendezik.

(fotó: racingnews.hu, forrás: p1race.hu)

Látogass el hivatalos Facebook oldalunkra, ahol írásainkat is megtalálod, valamint különleges fotókat és videókat is láthatsz!