Jump to content

Így várja a Forma-1 mezőnye a hockenheimi hétvégét

2014. 07. 16. 08:53

Az F1 tizedik versenye következik, az idénynek most tartunk pontosan a közepénél. Silverstone-ban két hete egy újabb érdekes futamot izgulhattunk végig, mely után bőven volt miről beszélni.

Ha a versenypályán nem is, de azon kívül tovább folytatódott a Mercedes pilótái, Lewis Hamilton és Nico Rosberg közötti kakaskodás. A pontversenybeli hátrányát négy pontra csökkentő Hamilton ismét tett egy megjegyzést ellenfele hátterére, mondván, hogy „Rosberg nem is igazi német”, indokolta ezt a Monacóban töltött gyerekkorral, a finn édesapával satöbbi. Rosberg reagált ugyan erre a kijelentésre, de az igazi válasz a futball-világbajnokság alatt érkezett, amely során a bajnokság éllovasa fanatikusan szurkolt a német válogatottnak.

Ausztriai harmadik és angliai második helye után joggal bízhat Németország előtt egy újabb dobogós helyezésben Valtteri Bottas. Persze a Williams másik pilótájáról, a Silverstone-ban pórul járt Felipe Massáról sem szabad megfeledkezni, akit a peches rajt után (ütközött Kimi Raikkonennel) igencsak fűthet a bizonyítási vágy, hogy végre ő is felállhasson a pódiumra.

A Ferrarinál továbbra is a két versenyző jövője foglalkoztatja leginkább a sajtót, míg a Red Bullnál Sebastian Vettel bízik abban, hogy nem úszott el teljesen az idei hajó és van még remény a címvédésre. Az elmúlt két hetet végigkísérték a silverstone-i rajtbalesettel kapcsolatos viták. Egyesek (Niki Lauda vagy Jo Ramirez) Kimi Raikkonent látták hibásnak, mások, például a honfitárs, Mika Hakkinen szerint a pályán nem kéne lennie akkora bukkanónak, ami így megdobhat egy autót.

Több pilóta ülése is veszélybe került a brit és a német hétvége közti szünetben. Köztük a legnagyobb név a hazai versenyére készülő Adrian Sutilé, akit állítólag azonnal váltana Giedo van der Garde, de a Caterham japánjának, Kamui Kobayashinak sem biztos a helye a csapatnál. A Caterham egyébként a pletykák szerint Belgiumra megszabadítaná versenyautóját a szépnek egyáltalán nem mondható orr-résztől, és egy esztétikusabb változatot alakítanának ki rajta.

Végezetül, íme Bernie Ecclestone legújabb elképzelése egy lehetséges jövőbeli nagydíj helyszínéről, ami nem más, mint London. A Forma-1 „mindenható ura” szerint csupán pénz kérdése egy utcai verseny megszervezése. A brit kormány feltehetően támogatna egy ilyen javaslatot, akármilyen nehéznek is tűnik most a létrehozása, hiszen az már biztos, hogy 2015-ben városi Formula E-futamot rendeznek majd a Battersea Parkban.

(fotó: telegraph.co.uk)

Látogass el hivatalos Facebook oldalunkra, ahol írásainkat is megtalálod, valamint különleges fotókat és videókat is láthatsz!