Jump to content

Kilencből kilenc: Marquez Németországot is bevette

2014. 07. 13. 15:09

Hiába voltak Hollandiához hasonlóan trükkösek a körülmények, jelenleg nincs erő, amely megállítaná Marc Marquezt. A spanyol versenyző idei kilencedik győzelmét szerezte meg a Sachsenringen Dani Pedrosa és Jorge Lorenzo előtt.

Bizarrul kezdődött a királykategória futama, a mezőny többsége a boxból indult, mivel az eső pont a rajtra állt el. Stefan Bradl járt a legjobban, aki még a rajtrácson váltott száraz beállításokra, a német gond nélkül az élre állt. A boxból startolók, élükön Marc Marquezzel hamar felzárkóztak. A vezető Bradlt a hatodik körben utasította maga mögé Marquez. Bradley Smith teljessé tette a hétvégéjét azzal, hogy a futamon is bukott, összességében ez volt az ötödik esése.

Marquez, nyomában Pedrosával ellépett a többiektől, az egyetlen kiélezett küzdelem Pol Espargaro és a két Ducati-pilóta, Cal Crutchlow és Andrea Dovizioso között alakult ki. Az élen a hajrában nem történt változás, a címvédő Marquez a kilencedik versenyen behúzta idei kilencedik győzelmét, az idény első felében sem ellenfél, sem külső körülmény, sem technikai hiba nem tudta megállítani az ifjú titánt.

A két Repsol Honda mögött a két gyári Yamaha végzett Lorenzo-Rossi sorrendben, akiket Andrea Iannone és a két Espargaro (Aleix és Pol) követ. A verseny folyamán elcsúszó Stefan Bradl csak a tizenhatodik pozícióban ért célba, a futam egyetlen kiesője Michael Laverty lett.

(fotó: tutgen.com)