Jump to content

Jack Miller visszatért az élre

2014. 07. 13. 11:53

Az élről induló Jack Miller nem ingott meg, hibátlan motorozással nyerte meg a Moto3-as Német Nagydíjat. Mellette Brad Binder és Alexis Masbou állhatott fel még a dobogóra, Alex Rins és Romano Fenati kiesett.

Jack Miller magabiztosan jött el a rajtnál, mögötte azonban elszabadult a pokol. Sokan eldobták a motort az első néhány körben, egyesek egyedül: Alex Rins és Romano Fenati, akik a bajnoki címért is harcban vannak, valamint Enea Bastianini és a malajziai Zulfahmi Khairuddin is. Mások csoportosan buktak, lendültek az öklök, repültek a kesztyűk, ketten kis híján össze is verekedtek.

Nem szakadt szét az élmezőny, bár Miller őrizte a vezetést, az ausztrált négyen is szorosan követték. Ennek a csoportnak a tagjaként nagy kedvvel versenyzett az élete első dobogós helyezéséért hajtó dél-afrikai Brad Binder. Miller és Binder mellett az élbolyban motorozott még Alex Marquez, Alexis Masbou és Danny Kent.

11 körrel a leintés előtt Livio Loi és Andrea Locatelli is feladta a versenyt, Miller és Binder pedig lélegzetvételnyi előnyhöz jutott az üldöző trió előtt. Négy körrel később Karel Hanika egy újabb bukást könyvelhetett el, a cseh fiú ráadásul ezúttal magával rántotta Miguel Oliveirát is. Az utolsó öt körre rövid időre újra összeállt az ötös-fogat az élen, de a Miller-Binder páros másodszor is elnyúlt a többiektől. Közben Niccolo Antonelli is kiállt a futamból.

Brad Binder hiába üldözte egy egész versenyen át Jack Millert, egyszer sem tudott elékerülni, így Miller győzelemmel feledtette a korábbi futamok hibáit. A dél-afrikai pilóta valószínűleg nem lesz elégedetlen a második hellyel, hiszen életében először léphet fel világbajnoki pódiumra. A harmadik pozícióba Alexis Masbou ért oda, aki élete eddigi egyetlen dobogós helyezését ugyanezen a pályán szerezte két évvel ezelőtt.

A pontversenyben Miller előnye 19 pontra nőtt a most negyedik helyen végző Alex Marquez előtt.

(fotó: speedcafe.com)