Jump to content

Yvan Muller indulhat az élről Belgiumban, Michelisz hetedik

2014. 06. 21. 17:17

Akárcsak a Forma-1-ben Ausztriába, a WTCC-ben is egy régi-új pályára tért vissza a mezőny: a hírneves belgiumi Spa-Francorchamps-ba. A pilótáknak élmény, a nézőknek látvány akadt bőven a szombati kvalifikáción, de az erőviszonyok tekintetében nincs változás: a Citroen még mindig a legjobb.

Yvan Muller kezdett a legjobban Spa-Francorchamps-ban, a francia pilóta futotta meg a leggyorsabb kört az időmérő edzés első periódusában. Kiesett viszont csapattársa, a negyedik Citroent kormányzó Ma Qing Hua, a legutóbbi oroszországi futam egyik győztese. Az itt debütáló Nagy Norbi egy másodperccel maradt el az ugyanolyan autót vezető John Filippitől, huszonegyedikként végzett.

A Q2 gyakorlatilag egy mért kör után dőlt el, az argentin López vette át a vezetést, aki már pénteken is brillírozott a belga pályán. Michelisz Norbi a hetedik helyet csípte el, ez főként a második versenyre jelenthet jót, hiszen ott a negyedik helyről indulhat majd a Zengő Motorsport magyar pilótája. Igaz azonban, hogy ezen a pályán nehéz lesz versenyre kelni a Citroenekkel.

A francia márka előnye 1,3 másodperc volt a leggyorsabb ellenfelekkel szemben is, a most tizedik helyezett, de ezáltal a második futamon az élről induló Gianni Morbidelli sem volt túl optimista az esélyeit illetően.A Q3-ba López, Muller, Valente és Tarquini jutott be. Tarquini a Hondával javított ugyan az idején, de ez még a Chevrolet-t terelgető Valente-vel szemben is kevés volt.

Végül a három Citroen megsemmisítő vereséget mért két ellenfelére, háziversenyüket a négyszeres bajnok Muller nyerte meg Sebastien Loeb előtt, a bajnokság éllovasa, José Maria López több apró hibát ejtett a gyorskörében, így „csak” harmadik lett.

(Fotó:touringcartimes.com)