Jump to content

Moto GP: Pedrosa legyőzte Marquezt

2014. 06. 14. 19:19

Felemás szombaton van túl a három MotoGP-kategória a Katalán Nagydíjon. A legkisebbeknél új edzéskirályt avattunk, Alex Marquez személyében, Esteve Rabat folytatta remeklését a középső géposztályban, Dani Pedrosa és Jorge Lorenzo pedig Marc Marquez elé került a királykategóriában.

A Moto3-as kategória számos bukást hozott az időmérésen, szerencsére egyik sem végződött súlyos sérüléssel. Pályacsúccsal és hat tizedmásodperces előnnyel végzett az élen Alex Marquez, a MotoGP-s világbajnok testvérének ez volt karrierje első szombati edzéselsősége. Csapattársa, Alex Rins tréningje eséssel ért véget, a spanyol végül a második helyet is elvesztette az eddig az élmezőnyben kevésszer látott Enea Bastianinivel szemben. Jack Miller csak a kilencedik, Romano Fenati pedig csak a tizenhatodik helyet tudta megkaparintani.

Nem hozott viszont meglepetést a Moto2-es kategória kvalifikációja, Esteve Rabat magabiztosan szerezte meg a pole pozíciót, az összetettet vezető spanyol pilóta volt az egyetlen, aki egy perc negyvenhét másodpercen belüli időt tudott motorozni. Csapattársa és legfőbb riválisa, Mika Kallio végzett a második, a kategória-újonc Maverick Vinales pedig a harmadik helyen.

Marc Marquez sorozata megszakadt, egyelőre csak az időmérő edzéseken. Idén először nem ő indulhat az élről egy MotoGP-futamon, miután csapattársa, Dani Pedrosa bizonyult a leggyorsabbnak a katalán pályán. Kellett ehhez persze az is, hogy Marquez elfektesse a Repsol Hondát az első kanyarban az időmérő utolsó fázisában. Így azonban Pedrosa és Jorge Lorenzo is az idény eddigi összes futamát megnyerő Marquez elől indulhat majd vasárnap. Kérdés, hogy vajon a futamon is találnak-e ellenszert a fiatal bajnok ellen? Más szokatlanságot nemigen találunk a rajtfelállásban, Valentino Rossi ismét nem tudott odaérni az első sorba, a „Doktor” az ötödik helyet szerezte meg.

(Fotó:bbc.co.uk/gpone.com)