Jump to content

López indulhat az élről Oroszországban, Michelisz Norbi nyolcadik

2014. 06. 07. 15:21

Vezetői hibákatt és a vártnál szorosabb eredményeket hozott a moszkvai időmérő edzés a Túraautó-világbajnokságon. Sokat fejlődött a Honda, Tarquini és Monteiro megverték Loeböt és Mullert, de a japánoknak még mindig nincs meg az idei első pole pozíció. Michelisz Norbi a nyolcadik helyen végzett, jók a kilátásai a második futamra.

A WTCC szombat délelőtti két szabadedzésén Yvan Muller volt a leggyorsabb, de nem sokkal maradt el tőle a hondás Gabriele Tarquini, ami bizakodásra adott okot a kvalifikáció előtt. Bár délelőtt még esett az eső, az időmérő edzés száraz körülmények között indult. A mezőny csaknem minden tagja azonnal a pályára hajtott. Több versenyző (Pasquale di Sabatino, Gianni Morbidelli) technikai problémákkal küszködött és sok volt a megcsúszás is.

Michelisz Norbi a Q1 közepén egy nagyon gyors körrel átvette a vezetést az addig élen álló Mullertől, a magyar pilóta végül az ötödik helyen zárt az első szekcióban. Tarquini lett az első, mögötte csapattársa, Tiago Monteiro végzett, kiesett Tom Coronel, Gianni Morbidelli és a három Lada.

A Q2-ben hibázott a négyszeres bajnok Yvan Muller, a franciának be kellett iktatnia egy kényszerű kerékcserét, végül csak a hatodik lett. Ezúttal is sokan hibáztak, többek között a kínai Ma és a hondás Bennani is. Michelisz ezúttal a nyolcadik helyet csípte meg, ami a holnapi második futamra egy harmadik rajtpozíciót jelent. Komoly esély nyílik tehát az előzetesen megcélzott dobogóra. A Q2-ben az argentin José-Maria López volt a leggyorsabb.

A Q3-ba Monteiro, Tom Chilton, Sebastien Loeb, Tarquini és López jutott be. Yvan Muller idén először végzett a top5-ön kívül, a címvédőnek egyre aggasztóbbak a kilátásai, ami az újabb világbajnoki címet illeti. Mind a két gyári Honda erős kört futott, Loeböt megelőzték, de az első rajthely végül José-Maria Lópezé lett. A bajnoki összetett éllovasának ez volt az idei harmadik edzéselsősége.

(Fotó:sport.hir24.hu)