Jump to content

Lewandowski most nem segített, az Inter legyőzte az FC Barcelonát

2022. 10. 04. 23:40

Az Internazionale taktikus játékkal 1-0-ra legyőzte a vendég Barcelonát a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában, kedden.

Milánóban a kezdés után a házigazda Internazionale teljesen átengedte a területet az FC Barcelonának. A vendégek ezt kihasználva állandóra berendezkedtek a hazai térfélre és nyomasztó mezőnyfölényt alakítottak ki. Helyzetekig viszont már nem jutottak a tizenhatosának előterében tömörülő, a támadásokat illetően kizárólag a kontrákra építő riválissal szemben. Az Inter viszont kapura még is így veszélyesebb tudott lenni, Calhanoglu az első félidő ráadásában pedig remek átlövéssel vezetést szerzett. A szünet után is maradt a Barcelona fölénye, de az olaszok már feljebb tolták a védekezésüket, igaz a játékot ott lassították, ahol éppen tudták. A 66. percben Pedri végül a hazai kapuba talált, de mivel Dembélé beadása Fati kezét is érintette előtte, némi videózást követően az egyenlítés elmaradt. A Barca meddő fölényben volt a lefújásig, kapura pedig továbbra sem jelentettek közvetlen veszélyt a katalánok, akik így müncheni fellépésüket követően második idegenbeli meccsükön is pont, illetve szerzett gól nélkül maradtak.

Az Inter a BL-ben 11. alkalommal találkozott a Barcával, az európai kupaporondon összesen 15-ször, ezeken a második, illetve a harmadik győzelmét aratta.

Az A csoportban a Liverpool Alexander-Arnold szabadrúgásból lőtt pazar találatával már a hetedik perctől előnyben volt, de amint arra számítani lehetett, hiába kezdeményeztek végig, a szorgos skótokkal mezőnyben alaposan meggyűlt a bajuk. A második felvonás is hazai góllal indult, akkor Szalah volt eredményes büntetőből. A folytatásban visszavett a Pool, így kiegyenlítődött a mezőnyjáték, az eredmény azonban már nem változott. A csoportban éllovas Napoli kiütéses, 6-1-es győzelmet aratott az Ajax Amsterdam vendégeként, így továbbra is hibátlan teljesítménnyel áll.

A D csoportban a Club Brugge tudta megőrizni százszázalékos mérlegét, a belga együttes otthon múlta felül 2-0-ra az Atlético Madridot.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay, mti)