Jump to content

Nem Conte lesz a Real edzője – sajtóhír

2018. 10. 31. 10:07

Egybehangzó spanyol sajtóértesülések szerint Antonio Conte nemet mondott a Real Madrid vezetőedzői posztjára.

 

 

Mint arról korábban beszámoltunk, a királyi gárda igazgatótanácsa a hétvégi, 5–1-re elvesztett El Clásico után menesztette Julen Lopetegui vezetőedzőt, a feladattal pedig ideiglenesen a második csapatot irányító argentin Santiago Solarit bízta meg, aki már meg is tartotta első sajtótájékoztatóját.



Lopetegui menesztése régóta érett, a nemzetközi sajtó pedig Antonio Contét tartotta a legesélyesebb utódjelöltnek. A Marca és az AS című spanyol lap is úgy tudja azonban, hogy az olasz edző nem tudott megegyezni Florentino Perezzel, a Real Madrid elnökével. A Chelsea-vel 2017-ben bajnok, 2018-ban pedig kupagyőztes Conte állítólag 2021-ig szóló szerződést akart Madridban, továbbá az egész szakmai stábját szerette volna magával vinni a spanyol fővárosba. Csakhogy ebbe nem ment bele a Real elnöke.

A spanyol sajtó Conte „kiesése” után két nevet említ lehetséges Real-edzőként: az egyik a nyári világbajnokságon a belga válogatottat harmadik helyig vezető Roberto Martinez, a másik pedig Mauricio Pochettino, a Tottenham Hotspur menedzsere.

Az idő mindenesetre sürgeti a Real Madridot, mivel a Spanyol Labdarúgó Szövetség szabályai szerint egy ideiglenes vezetőedző legfeljebb két hétig lehet hivatalban anélkül, hogy véglegesítenék a poszton.

A brit fogadóirodáknál egyébként Solari véglegesítésére van a legnagyobb esély, őt Pochettino, Martinez, Conte, Arsene Wenger és Guti követi.
 
 

 

(Forrás: sportrajongo.hu, m4sport, mti / Fotó: pixabay)